Ez az apró halas dolog,az előző receptemből van,hiszen bőven sok lett az 50 dkg hal,így naná,hogy e étel mellé is halat tettem...az az fogyasztottam.
Hozzávalók
1 kg spenót
50 dkg burgonya
5-6 gerezd fokhagyma
3 evő kanál oliva olaj
só
őrölt fekete bors
1 rozmaring ág,ha nincsen,akkor 1 kávéskanál rozmaring,őrölve
Elkészítés
Burgonyát meghámozzuk,fel daraboljuk ,feltesszük főzni..a főző vizet sózzuk meg,dobjuk bele a rozmaringot,és főzzük félpuhára.Pirítás közben még tovább fől úgy is,meg állás közben is a saját gőzében puhul még .Ja mert hogy nehogy leszűrjétek,nem kell,majd a közvetlen felhasználást megelőzően szűrjétek csak le.
A spenótot megmossuk,átválogatjuk,a vastagabb szárrészeket eltávolítjuk.
Fokhagymákat megtisztítjuk,felaprítjuk nagyobb darabokra.
Olajat hevítünk,rádobjuk a fokhagymát,egy perc elteltével,a spenótot,a spenót pillanatok alatt megroggyan,az az készre párolódik.Sózzuk borsozzuk,beletesszük a közben leszűrt főtt burgonya hasábokat,és átforgatjuk,kissé lepirítjuk....ééés ennyi.
Lehet tálalni,bár mit lehet mellé fogyasztani,de leginkább halak mellé adják a tengerparti éttermekben.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése