Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2019. február 10., vasárnap

Tejfölös gombás csirkecomb fehérborral,fusillin tálalva

Anno, B.Földváron a Vadóc Bisztróban minden nap ott volt az étlapon,óriási sikere volt a vendégek körében,igaz ott nokedlival volt tálalva.


Mindig az én kedvesem  ( feleségem) készítette el e remek ételt,mi tagadás,nem is olyan lett mint amilyet ő maga szokott el készíteni.
Viszont mikor megkóstolta,azt mondta.....Sziszi, "ez tök jó lett,ügyes vagy".....azért a kedvesemtől egy dicséret, arra amit én főztem  D D D D :-D ....húúúúúúúú........

Tudom,hogy ő nem így készítette volna el,hiszen ez egy tök egyszerű egytálétel,de én szeretem bonyolítani a dolgokat,és lám..a végeredmény jó lett.

Na de kezdjünk is neki a főzésnek,lássuk a hozzávalókat.

Hozzávalók:

6 db csirke comb,alsó felső.....király ász :) DDDDD
0.50 dkg chapignon gomba,tisztítva,szeletelve..( lehet szeletelt konzerv gomba is)
2.5 dl tejföl
3 ek étkezési keményítő...vagy liszt
2 dl fehér bor
3 ek kacsa zsír
1 mk.vegeta,ez opcionális
só,őrölt bors  ízlés szerint



Elkészítés:
Fűszerezzük a combokat,só,őrölt bors......pihentessük 1 órát a hűtőben.


Forró zsírba süssük le a csirke combokat,ez kb. 3-5 perc


 szórjuk meg vegetáával,

ezt követően öntsük alá a bort,majd fedő alatt kis lángon pároljuk puhára a combokat,majd süssük vissza zsírjára,amikor elkészült tegyük félre.


Most foglalkozzunk a gombával,és a hagymával,tisztítsuk,és aprítsuk fel.....gombát tisztítsuk meg,mossuk le folyóvízzel,és szeleteljük fel.



A vissza maradt zsírban dinszteljük üvegesre a hagymát,tegyük hozzá a gombát,és készítsünk egy ún.gomba sautét,persze az őrölt paprikáról sem szabad elfeledkeznünk,szórjuk a sautéra,és pár pillanatig dinszteljük.

Tegyük a paprikás gomba sautéra  a csirke combokat,öntsük fel vízzel,de nem túl sok,mondjuk,hogy kilátszódhatnak a combok, pároljuk össze,ez kb.20 perc lesz ez alatt az idő alatt némi folyadékot fog veszíteni,mert hogy sűrűsödni fog.


De miután nekünk egy jó sűrű szaft kell,így besűrűsítjük az alább leírtak szerint.
Akkor most készítsük el a habarást,sűrítést...ki minek nevezi....   az étkezési keményítőhöz (liszthez) adjuk hozzá a tejfölt,hideg vizet,és keverjük ki csomómentesre
.
Na most itt jöhet a stuffoskodás,hogy ezt nem így kell,ez így nem jó...én staubolnám,én .........mindenki másképpen csinálja.

Ezt a sűrítő anyagot keverjük a gombás csirkecombhoz,keverjük össze forraljunk egyet rajta,ha nem elég sűrű,akkor jöhet az ismétlés,ha túl sűrű lenne,adhatunk hozzá vizet,s megint forraljuk fel.....ennyi.


Főzzük ki a fuzillit ( al dente,fog kemény ),de aki akar az szaggasson kui nokedlit,de kiváló kört hozzá a párolt főtt rizs is .....

Jó étvágyat mindenkinek!







Nincsenek megjegyzések: