Totál ráuntam a leves tésztákra,és a gríz betétekre is.
Törtem fejemet,hogy ha élne a mutter,akkor most ő mit csinálna vajon,és hiszitek vagy sem,de ő adta a löketet,hogy milyen leves betétet is készítsek a pulyka hús levesbe.
Gyermekkoromban sokszor készített a mutter máj galuskát,igaz ő csirke májat,vagy sertés májat használt,ha jól emlékszem,pulyka máj nem is volt akkoriban. Volt viszont liba,kacsa,sertés,és borjú máj...persze akkoriban kacsa, liba,és galamb tojást is lehetett vásárolni ,akkoriba nem voltak még ezek fertőzöttek......
Na de ne a nosztalgia legyen a terítéken,ha nem a pulyka máj galuska.
Hozzávalók:
2 db pulyka máj, tisztítva ,lekaparva
1 csokor petrezselyem,aprítva
1 db zsemle,vízbe áztatva,kifacsarva
só ízlés szerint
őrölt fekete bors,ízlés szerint
1 db vöröshagyma,aprítva
2 ek. kacsa zsír
2 ek. liszt,ez lehet több is,akkor még keményebb lesz a galuska
Elkészítés:
A májat tisztítsuk meg,majd kaparjuk le egy késsel,tulajdonképpen akinek van aprító gépe,az nyugodtan használja azt.
Arra figyeljetek,hogy ne teljesen péppé aprítsátok a májat ,lehet kissé darabos is ....
Az aprított hagymát,1 ek.zsírban dinszteljük üvegesre,
adjuk az elkapart májhoz,adjuk hozzá az aprított petrezselymet,sózzuk,borsozzuk....
Facsarjuk ki a beáztatott zsemlét,és adjuk a májhoz ezt is,adjuk még hozzá a lisztet ,és a másik kanál kacsa zsírt.
Keverjük össze,hogy minden összetevő jól elkeveredjen a májas masszában,kóstoljunk utána, most még utána tudunk fűszerezni ha kell.
Tegyük be a hűtőbe 1 órát pihenni.
Vagy a levesbe szaggassuk majd bele,vagy készítsünk egy leves kockából kifőző levet,és abban szaggassuk bele a galuskánkat. Forrás közben kanállal szaggassuk a levesbe,ill.a kifőzőlébe a galuskákat, 10 perc elteltével a galuskák elkészültek.
Forrás közben kanállal szaggassuk a levesbe,ill.a kifőzőlébe a galuskákat, 10 perc elteltével a galuskák elkészültek.
Sok sikert mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése