Hozzávalók:
0.50 kg zsíros túró
1 db.tojás
0.40 dkg. liszt
0.10 dkg. zsír
3 ek. tejföl
0.1 dl.tej
0.2 dkg.élesztő
2 kk.porcukor
1 tk.só
2 db. tojás fehérje a kenéshez
0.5 dkg. reszelt sajt / zsíros/
2 ek. szezám mag
2 kk. só
Elkészítés
Az élesztőt langyos porcukros tejben felfuttatjuk.
Lisztet átszitáljuk, sózzuk, öntsük bele a felfutott élesztőt, adjuk hozzá az egy darab tojást, a 0.50 kg. túrót, dagasszuk ki a tésztát.
Dagasztást követően,letakarva tegyük hűvös helyre pihenni 30 percre.
Pihenést követően,lisztezett felületen nyújtsuk ki 2 cm vastagra,majd kenjük meg tejföllel,és hajtogassuk.
A hajtogatást meg 2x csináljuk meg.
Hajtogatással megvagyunk,
Sok sikert mindenkinek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése