Miért is,nos miután ismét a jól bevált, zsír hozzá adásával készült pogácsát szerettem volna elkészíteni, amikor is észrevettem a hűtőben elrejtőzött ricotta túrót. Hoppácska...... azon mód fel is villant a fény, ja mert közben kicseréltem a kiégett izzót a hűtőben....hmmm
Szóval a fény utat mutatott nekem,hogy mit is készítsek a ricotta segítségével,és így született meg,a hajtogatott pogácsa ricotta túróval.
Hozzávalók
4o dkg liszt
25 dkg olvasztott margarin,vagy vaj
2 tk.só
1 csomag sütőpor
25 dkg ricotta
175 gr.zsíros joghurt
2 dl. tejföl
1 db. tojás sárgája a kenéshez
Elkészítés
A lisztet, tálba szitáljuk,adjuk hozzá a sütőport,és a sót, keverjük össze.
Az olvasztott,de SZOBAHŐMÉRSÉKLETŰ vajhoz,adjuk hozzá a joghurtost,és a ricotta túrót, villával keverjük el.
Most a két anyagot elegyítsük össze, és jól dolgozzuk ki.
Kellően lágy ,ruganyos tésztát kell kapnunk,ami nem ragad a kezünkhöz.
A tésztát,most 30 percig pihentessük a hűtőben.
1,nyújtás,hajtogatás ;lisztezett munka területen, nyújtsuk ki a tésztát ujjnyi vastagra,vékonyan kenjük meg tejföllel,és hajtogassuk össze.
PIHENŐ, 15 PERCIG.
2.nyújtás hajtogatás;
Megint nyújtsuk ki a tésztát,megint kenjük le tejföllel,és megint hajtogassunk,és megint 15 perc pihenő.
3.nyújtás,hajtogatás;
Ismét nyújtsuk ki a tésztát, megint kenjük le tejföllel,és megint hajtogassunk. Jön a 15 perc pihenő.
4.nyújtás,hajtogatás;
5.nyújtás,hajtogatás ....ez az utolsó!
Az utolsó nyújtás,hajtogatást,15 perces pihenést követően,ujjnyi vastagra nyújtsuk ki a tésztát, éles késsel rácsozzuk be a tészta tetejét.
Közepes nagyságú pogácsa szaggatóval, szaggassuk ki a pogácsákat.
Tegyük a kiszaggatott pogácsákat a sütőpapirral kibélelt tepsibe,kenjük le tojás sárgájával, pihentessük 10 percig.
Kapcsoljuk be a sütőt, állítsuk 160 Celsius fokra,és melegítsük elő a sütőt.
20 perc alatt szép aranybarnára sül.
Mindenkinek sok sikert.
Fogyasszátok egészséggel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése