Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. november 25., vasárnap

csont leves................."szegényember" eledele

 na ehhez aztán tényleg a 'semmi'kell csupán
2 kg ritka csont,ez lehet sertés,és lehet marha ,avagy borjú csont is megfelel a célnak

éés ezen kívül 0.5 kg vegyes leveszöldség,de ebben aztán minden van,4 db.sárgarép,1/2eller,1/2 karalábé,1/4 kelkáposzta,4 DB.fehérrépa,1 db paradicsom,1 db paprika,1 fej vöröshagyma,1 fej burgonya, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 csokor zeller zöldje,kettő gerezd fokhagyma,és egy kis marék szemes fekete bors,na meg a jó erős magyar cseresznye paprika,no ezt ki ne hagyjátok belőle,persze csak egy szemet a békességek kedvéért
na de azért nem kell ám ezekből annyit a levesbe rakni mert akkor zöldség leves lesz,csak módjával

                                                      

a csontot felteszem hideg vízben főni,állandóan felügyelem,hiszen ha megjelenik az első hab folta levesben azt azonnal leszedem,és ezt így folyamatosan csinálom,mert ha nem tenném,akkor ahogyan azt már annyiszor említettem az előző leves receptjeimben,os tehát ZAVAROS lenne ha nem haboznám folyamatosan,a habozással végeztem,jöhet a só,ízlés szerinti mennyiséget teszek a levesbe,majd tovább forralom,a forrást követően az összes zöldséget ,és a szemes borsot egyszerre beleteszem,közepes lángon,fedő alatt,gyöngyözve tovább főzöm,közben néha kóstolom is hiszen lehet,hogy némi sót még kíván a leves,kb 1-1 1/2 óra alatt el készül a leves,persze attól függ ,hogy melyik csontból főzöm őkelmét,mert ha a marhát választottam akkor bizony az 2-3 óra minimum.......leves elkészült
jöhet a cérna metélt,vagy a csiga tészta kifőzése,hideg víz,forrás,sózás,tészta bele 2-3 perc,leszűr -tálal -eszik.........:)))))))
Jó étvágyat hozzá............

Nincsenek megjegyzések: