ezt szinte mindig csinálom,ebben semmi ördöngösség nincsen,csupán az hogy ezt most zsírral készítettem,és nem margarinnal,ja és nincsen benne eszeveszett mennyiségű tojás,és tejföl
hozzávalók
elkészítés
hozzávalók
- 2 db. tojás
- 11 ek cukor
- 11 ek olvasztott zsír,ez lehet kacsa,sertés,liba is.........sokkal lágyabbá teszi a tésztát mindegyik mint bármelyik margarin
- 1 ek.tejföl
- 15 ek liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 kk fahéj
- 2,5 dl tej
- 10 nagyobb szem szilva
elkészítés
- A tojást egy edényben elkeverjük a cukorral és az olajjal,mehet a liszt,szódabikarbóna,fahéj,tojás,tejföl,keverem,és adagolom közben a masszához a tejet,egy szép laza,de nem túl folyós lágy homogén tésztát kell kapnunk,közben a tepsit kizsírozom,megszórom kevés liszttel,beleöntöm a masszát,el mozgatom egyenletesen a tepsiben,majd most jöhetnek a szilva szemek amiket előzőleg kimagoztam,és ketté,illetve négyfelé vágta,ki hogyan,mennyire dúsan kedveli a szilvát a sütiben......az annyit rakjon bele amennyit óhajt,erre nincsen semmi tíltás,vagy okítás,előmelegített sütőben, tűpróbáig sütöm,beleszúrok egy villával,ha tészta van a villa ágain akkor még nyers,még sütni kell,ha nincsen ,akkor elkészült a remekmű,jöhet a tetejére a porcukor,mehet az asztala vissza baby..................
sütési hőfok:
170°C
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése