ezt csak úgy kitaláltam,igaz az ehhez hasonló sül zöldségekből van egy pár fajta az internet recept oldalain,de azok azok,ez meg ez:)))))
hozzávalók
sárgarépa,
zeller,
karalábé,
karalábé levelei,
karfiol,karfiol torzsa,és a leveleinek a szára,
cukkini,
padlizsán,
fehérrépa más néven petrezselyem gyökér,a petrezselyem szárastól,
burgonya,
kelkáposzta fej,
paprika,
vörös hagyma,
paradicsom
vörösbor ecet,
fehérbor ecet,
balzsam ecet,
oliva olaj,
nagy szemű tengeri só
,frissen őrölt fekete bors
elkészítés
a világon a legegyszerűbb,minden hozzávalót jól megmosok,a répát,zellert,petrezselyemgyökért /fehérrépa /,karalábét meghámozom,és feldarabolom illetve nagyobb darabokra szeletelem
karfiolt rózsáira szedem,megmosva félre teszem
burgonyát jó erősen dörzsölve megmosom,egy papírtörlőn leszárítom,majd felkarikázom
cukkinit,padlizsánt is megmosom,majd ezeket is felkarikázom,de ez után forró serpenyőbe olivát öntök,majd a mindkettő zöldséget hirtelen megpirítom mindkét oldalán,ha úgy tetszik akkor meg is égethetem,ez csak egy kis plusz ízt ad majd a fantasztikus íz világban amit majd érzünk a szánkban
paradicsomot szeletelem
a karalábé leveleket jól megmosom,és ezeket is papírtörlőre teszem
kelkáposztának kivágom a torzsáját,és negyedekre vágom kelkáposztát,természetesen folyóvíz alatt ezt is megmosom
na most kérem szépen az egyénre van bízva,hogy melyik zöldséget mivel pácolja be,fehérbor,vörösbor,illetve balzsam ecettel,de az oliva olaj az minden hol kell ,hogy szerepeljen,amint a só,bors is főszereplők
tehát valamilyen sorrendeben bepácolom a zöldségeket,majd úgy páclevestől együtt szépen egymásmellé teszem őket egy sütőtepsiben,meglocsolom oliva olajjal,sózom,borsozom,zsupsz a sütőbe ahol szép ropogósra sütöm,amikor kezd nagyon sülni akkor egy sütőpapírt teszek rá,így nem ég meg a teteje
ha valaki akar akkor párolt rizst,nyugodtan csináljon mellé,de ha sült mellé kínáljuk úgy is jó,mint önálló étel is kitűnően megállja a helyit az asztalon.............mert igen csak könnyű egy étel
személy szerint egy laza rosét,vagy jó fajta fehéret kínálnék hozzá
Jó étvágyat hozzá
hozzávalók
sárgarépa,
zeller,
karalábé,
karalábé levelei,
karfiol,karfiol torzsa,és a leveleinek a szára,
cukkini,
padlizsán,
fehérrépa más néven petrezselyem gyökér,a petrezselyem szárastól,
burgonya,
kelkáposzta fej,
paprika,
vörös hagyma,
paradicsom
vörösbor ecet,
fehérbor ecet,
balzsam ecet,
oliva olaj,
nagy szemű tengeri só
,frissen őrölt fekete bors
elkészítés
a világon a legegyszerűbb,minden hozzávalót jól megmosok,a répát,zellert,petrezselyemgyökért /fehérrépa /,karalábét meghámozom,és feldarabolom illetve nagyobb darabokra szeletelem
karfiolt rózsáira szedem,megmosva félre teszem
burgonyát jó erősen dörzsölve megmosom,egy papírtörlőn leszárítom,majd felkarikázom
cukkinit,padlizsánt is megmosom,majd ezeket is felkarikázom,de ez után forró serpenyőbe olivát öntök,majd a mindkettő zöldséget hirtelen megpirítom mindkét oldalán,ha úgy tetszik akkor meg is égethetem,ez csak egy kis plusz ízt ad majd a fantasztikus íz világban amit majd érzünk a szánkban
paradicsomot szeletelem
a karalábé leveleket jól megmosom,és ezeket is papírtörlőre teszem
kelkáposztának kivágom a torzsáját,és negyedekre vágom kelkáposztát,természetesen folyóvíz alatt ezt is megmosom
na most kérem szépen az egyénre van bízva,hogy melyik zöldséget mivel pácolja be,fehérbor,vörösbor,illetve balzsam ecettel,de az oliva olaj az minden hol kell ,hogy szerepeljen,amint a só,bors is főszereplők
tehát valamilyen sorrendeben bepácolom a zöldségeket,majd úgy páclevestől együtt szépen egymásmellé teszem őket egy sütőtepsiben,meglocsolom oliva olajjal,sózom,borsozom,zsupsz a sütőbe ahol szép ropogósra sütöm,amikor kezd nagyon sülni akkor egy sütőpapírt teszek rá,így nem ég meg a teteje
ha valaki akar akkor párolt rizst,nyugodtan csináljon mellé,de ha sült mellé kínáljuk úgy is jó,mint önálló étel is kitűnően megállja a helyit az asztalon.............mert igen csak könnyű egy étel
személy szerint egy laza rosét,vagy jó fajta fehéret kínálnék hozzá
Jó étvágyat hozzá
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése