Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. november 7., szerda

zsíros burgonyás pogácsa

na ez is egy olyan anyuféle recept,gyerekkoromban ugyan volt margarin,meg vaj is de ugye az akkor nagyon drága volt,ezért maradtak a zsírok,kacsa,liba,és az öregnek a zsírja /így nevezték Hajdú-Biharban anno a disznót /,semmiolaj,meg ilyen városi cicoma,csak is a naturális élvezet..............





hozzávalók


  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg burgonya 
  • 20 dkg zsiradék
  • 3-4 mk só
  • 2 dkg élesztő fél dl tejben pici cukorral felfuttatva
elkészítése






















  1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, majd krumplinyomóval összetörjük,persze bármivel összetörhetitek,de nekem anyukámtól megmaradt a krumplinyomó
  2. A liszthez adjuk a sót, majd a hideg zsírral elmorzsoljuk.
  3. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, és a liszthez keverjük.
  4. A kihűlt krumplit is a tésztához vegyítjük, és gyorsan összedolgozzuk. Mehet bele 1 ek tejföl is, de ne legyen túl lágy a tészta.
  5. Jó fél órát pihentetjük letakarva, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Két kézzel oldalról meghengergetjük, hogy formásabbak legyenek, tepsibe rakjuk, és ekkor kenjük meg a tetejüket tojással.
  6. Előmelegített jó meleg sütőben sütjük.
sütési hőfok:
200°C

Nincsenek megjegyzések: