Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. november 25., vasárnap

Rakott karfiol alla penne rigatte




 nos ehhez sem lehet túl sokat hozzáfőznöm,hogy stílszerű maradjak.............
ez egyik kedvenc ételeink közé tartozik,a roppant egyszerű elkészítés végett




Hozzávalók

1 közepes nagyságú fej karfiol
 1 ek. vegeta /brodo.....stb/de teljesen jó a sós forrásban lévő víz is,vagy a megmaradt húsleves,aprólék leves,csont leves,zöldségleves.........
1 fej vöröshagyma
1 nagy doboz tejföl
0.5 kg penne rigatte/ vágott toll hegy/
2 db tojás
10 dkg sajt /zsíros,de ebben nem tudok igazán állást foglalni mert tulajdonképpen bármilyen sajt jó bele,és mennél markánsabbat használunk hozzá,annál jobban emeljük ennek az egyszerű ételnek az ázsióját,szóval csak merészen................
egy kevéske margarin a tepsi,avagy hőálló tál kikenéséhez
zsemlemorzsa, /prézli/úgy egy jó nagy marék ,ja és egy kevéske reszelt parmezán sajt ha kérhetem:))))))


Elkészítése

a karfiolból egy laza mozdulattal kivágom a torzsát,majd rózsáira szedem,ezt követően bő vízben lemosom őket
közben a tűzhelyre felteszek egy edényben vizet a karfiolnak,amikor forr a víz akkor mehet az ételízesítő bele
na itt van amit fentebb említettem,ha valaki a tegnapi megmaradt levesét használja ere a célra,akkor ugye nem kell a vegeta,hiszen a levesnek már meg van az saját ízvilága,ez szintén csak dob egyet a karfiolunk ízén
kb. 5-7 percig forrázom a karfiol rózsákat,tovább nem szükséges, hiszen  sütésközben is párolódik /fő/
a tojást felverem,majd a tejföllel összekeverem,kicsi őrölt fekete borssal ízesítem
egy másik edényben a tésztának teszek fel vizet,ha felforrt irány a só,majd az előírt idő előtt egy kicsivel kiveszem a tésztát /leszűröm/ a főzővízből
jöhet a "magic"egy sor tészta,sajt a felvert tojással elkevert tejföl,karfiol rózsák,tojásos tejföl,tészta,sajt,.............és mind addig folytatom ,míg a hozzávalók el nem fogynak,DE az utolsó sornak tésztának illik lennie,ez ugyan nem törvényszerű de .......szóval erre is rákerül a sajt,és tejfölös cucc,és itt egy kis furfang,a legvégén szórjátok meg zsemlemorzsával össze kevert parmezán sajttal.............barátaim,a mennyekben éreztem magamat.....................
remélem nektek is ízleni fog majd:)))))











































Nincsenek megjegyzések: