Penne con zucchine e secchi peperoncini
Miért miért, mert Olasz nyelven olyan RUSZTIKUS! Mondaná a szomszéd srác, az a Jamie Olivér nevű... szomszééééd..aha pár ugrás a Sugár, és Nagy Britannia is ...ja, jó nagyokat kell ugrani az már szent. Na de ha a tigrincsnek megy, akkor megy az nekünk is, puding próbája a frigó.....nincs történet, megkívántam, és ez is olyan egyszerű és gyors mint a fokhagymás petruskás pasta.....vagy mint itthon a tejfölös, vagy pörkölt szaftos tészta... sec perc és lehet tolni a pacekba befele. Az mellett, kell az ilyen egyszerűbb étel is, nem lehet mindig csak a húúúúst, meg a húúúúst enni. A bors szórom tele volt már a mindig hússal, ezért ma ezt találtam ki. Bocsánat fel elevenítettem, vagy ha úgy tetszik akkor újra elkészítettem. Bár ez utóbbi nállam nem fedi a valóságot, mert 2x ugyan azt ...én nekem soha nem jön össze......na de tűzhelyre fel, induljon a hajrá...
Hozzávalók
- 0.5 kg spagetti, rigate, bucatini... etc
- 2 db közepes zuccini, nagy lyukú reszelőn reszelve
- 4 gerezd fokhagyma, préselve
- 4-5 ek olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- 10-15 dkg reszelt kemény sajt (parmesan, pecorino... etc)
Elkészítés
Miközben fő a tészta! Zuccinit reszeljük le, nagy méretű serpenyőbe, lábasba hevítsünk olívaolajat, fokhagyma préssel préseljük bele a gerezdeket az olajba, keverjük, dinszteljük át, tegyük rá a reszelt zuccinit, sózzuk borsozzuk, közepes lángon kevergetve dinszteljük, al dente ezt is. ÓÓÓ mot tegyük rá a kis méreg zsákokat is..pepperoncini-t... szárított ki csípős izékék..húúúú
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése