Épp Jamie unoka nővérével beszélgettem, ja ő az aki Puerto Ricoban él, ott ő street food -t üzemeltet. Na szóval hívott a bige, hogy lerobbantak, és kéne neki mentés, mondom neki, hogy 1x zárja el a gázt, majd mosogasson el, és az olajszint is kicsi a motorban.....valamint nagyon figyeljen oda a keltetőben a kolibri tojásokra, mert legközelebb kajmán tojásokat keltet majd ki
Semmmmmmi... egyszerűen imádom a gombát, és volt maradék itthon, mit főzzek... beugrott az Olasz konyha, egyszerűség, kevés alapanyag... stb... közben annyira kívántam a szélesmetéltet, hogy rögtön gyúrtam is egy adaggal, na így lett a paradicsomos szélesmetélt, gomba, bazsalikom, só, bors,....stb..és reszelt parmesan...
Hozzávalók
- 30-40 dkg frissen gyúrt széles metélt
- 2-3 ek olívaolaj... napraforgó, repce... stb
- 10 dkg reszelt parmezán
- 20 dkg champion gomba (nekem csak a szár volt, és 2 db kalap) szeletelve
- 1 fej vöröshagyma, kis kockára aprítva
- 1 db konzerv hámozott paradicsom (aldi, lidl, penny...)
Elkészítés
Következhet a paradicsom, öntsük rá a gombás hagymára, feorgassuk át, kis idő múlva nyomkodjuk szét a paradicsomokat. Dolgozhatunk egyszerű paradicsommal, vagy sűrített paradicsommal is. A végeredmény a lényeg, ízlik vagy sem. Fűszerezzük, 1 tk-1 tk bazsalikom, kakukkfű..SZÁRÍTOTT, persze ha van friss fűszer, az a legjobb... 15-20 percig rotyogtassuk, de itt már KÖZEPES HŐMÉRSÉKLETEN DOLGOZZUNK, sőt akár le is fedhetjük a dolgot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése