Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2020. augusztus 10., hétfő

Jamie Oliver kedvence......is lehetett volna, de nem lett

 


Épp Jamie unoka nővérével beszélgettem, ja ő az aki Puerto Ricoban él, ott ő street food -t üzemeltet. Na szóval hívott a bige, hogy lerobbantak, és kéne neki mentés, mondom neki, hogy 1x zárja el a gázt, majd mosogasson el, és az olajszint is kicsi a motorban.....valamint nagyon figyeljen oda a keltetőben a kolibri tojásokra, mert legközelebb kajmán tojásokat keltet majd ki
Semmmmmmi... egyszerűen imádom a gombát, és volt maradék itthon, mit főzzek... beugrott az Olasz konyha, egyszerűség, kevés alapanyag... stb... közben annyira kívántam a szélesmetéltet, hogy rögtön gyúrtam is egy adaggal, na így lett a paradicsomos szélesmetélt, gomba, bazsalikom, só, bors,....stb..és reszelt parmesan...


 35 perc

Hozzávalók

 4 fő
  1. 30-40 dkg frissen gyúrt széles metélt
  2. 2-3 ek olívaolaj... napraforgó, repce... stb
  3. 10 dkg reszelt parmezán
  4. 20 dkg champion gomba (nekem csak a szár volt, és 2 db kalap) szeletelve
  5. 1 fej vöröshagyma, kis kockára aprítva
  6. 1 db konzerv hámozott paradicsom (aldi, lidl, penny...)

Elkészítés

  1. Serpenyő olajat löttyintünk, forrósítsuk meg, tegyük bele az aprított hagymát, karamellizáljuk meg a hagymát, mind ezt magas hőmérsékleten... 2-4 perc kb

    Jamie Oliver kedvence......is lehetett volna, de nem lett recept lépés 1 fotoJamie Oliver kedvence......is lehetett volna, de nem lett recept lépés 1 foto
  2. Következik a "maradék" gomba, sózzuk borsozzuk, össze forgatjuk, és még mindig magas hőmérsékleten dolgozunk. Nem várjuk meg, hogy a gomba levet eresszen, tehát nem dinsztelünk, ha nem inkább pirítunk. Ez kb. olyan 5 perc

    Jamie Oliver kedvence......is lehetett volna, de nem lett recept lépés 2 fotoJamie Oliver kedvence......is lehetett volna, de nem lett recept lépés 2 foto
  3. Következhet a paradicsom, öntsük rá a gombás hagymára, feorgassuk át, kis idő múlva nyomkodjuk szét a paradicsomokat. Dolgozhatunk egyszerű paradicsommal, vagy sűrített paradicsommal is. A végeredmény a lényeg, ízlik vagy sem. Fűszerezzük, 1 tk-1 tk bazsalikom, kakukkfű..SZÁRÍTOTT, persze ha van friss fűszer, az a legjobb... 15-20 percig rotyogtassuk, de itt már KÖZEPES HŐMÉRSÉKLETEN DOLGOZZUNK, sőt akár le is fedhetjük a dolgot.

    Jamie Oliver kedvence......is lehetett volna, de nem lett recept lépés 3 fotoJamie Oliver kedvence......is lehetett volna, de nem lett recept lépés 3 fotoJamie Oliver kedvence......is lehetett volna, de nem lett recept lépés 3 foto
  4. Jöhet a tészta. Miután házi tésztával dolgozunk, így ennek a főzési ideje roppant kevés, talán ha 3-5 perc... tehát forrásban lévő sós víz, tészta beleugrik, pontozók pontozzák, majd vehetjük ki a medencéből, szűrjük le, és még melegében lehet kezdeni a fogyasztását

    Jamie Oliver kedvence......is lehetett volna, de nem lett recept lépés 4 fotoJamie Oliver kedvence......is lehetett volna, de nem lett recept lépés 4 foto
  5. Ízek össze érve, a felesleges lé elfőve, szórjuk rá a reszelt parmezán felét, keverjük össze, tészta leszűrve, és még nem tapadt össze, kezdődhet a tálalás...

    Jamie Oliver kedvence......is lehetett volna, de nem lett recept lépés 5 fotoJamie Oliver kedvence......is lehetett volna, de nem lett recept lépés 5 foto
  6. Tálalás, fogyasztás, jól esett mert ügyesek vagytok!!!! Jó étvágyat mindenkinek!...a maradék parmezánnal szórjuk meg, és..nyammmmmmi

    Jamie Oliver kedvence......is lehetett volna, de nem lett recept lépés 6 fotoJamie Oliver kedvence......is lehetett volna, de nem lett recept lépés 6 fotoJamie Oliver kedvence......is lehetett volna, de nem lett recept lépés 6 foto

Nincsenek megjegyzések: