Nem is kell hozzá semmi, csak só meg bors (és persze kevés fokhagyma) és már kész is a gyors ebéd.
Hozzávalók 2 személyre:
100 gramm bébispenót
250 gramm Barilla Spaghettini No.3.
1,5 dl tejszín
só
bors
fokhagyma
friss reszelt parmezán,de ha nincsen akkor jó a szóródobozos változat is
Egy lábasban feltettem a vizet forrni, addig a bébispenótot megmostam és egy kis lábasban minimális vízzel megpároltam,tényleg csak pici víz,talán ha 1/2 deci,hiszen a spenót is vizes a mosást követően.
A megpárolt bébispenótból kinyomkodtam a felesleges folyadékot és egy tányérra szedtem.
Közben egy serpenyőbe öntöttem a tejszínt és felforraltam, majd hozzáadtam a bébispenótot, amit sóztam , borsoztam és rászórtam 2 apróra vágott fokhagymát.
Alaposan összekevertem és hagytam összeforrni.
Eközben a víz már felforrt és beletettem a tésztát, amit a dobozon lévő utasítás szerint főztem.
Amikor elérte az al dente állapotot, átszedtem a már összeforralt tejszínes spenóthoz, kevés főzővíz kíséretében.
Alaposan megforgattam a tésztát a szószban, majd tányérokba szedtem és a tetejét reszelt parmezánnal szórtam meg.
Jó étvágyat:-))))
............egészségetekre............
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése