KÖSZÖNÖM TÜCSÖK BOGÁRNAK:-))))
1 kg finomliszt
7 g szárított élesztő
5 dl tejsavó (ha nincs akkor helyette is víz)
3 dl víz
2,5 dkg só
A hozzávalókat lazán összekeverjük, nem kell kidagasztani, majd
letakarva szobahőmérsékleten 10-12 órán át kelesztjük. Erősen lisztezett
felületen összehajtogatjuk lsd. a videón.
A sütőt 250 fokra melegítjük, úgy hogy a sütésre használt tálat
beletesszük (én római tálat használtam, de jénai vagy más kerámiatál jó
hozzá, a lényeg, hogy legyen fedője). Amikor a sütő felmelegedett
beletesszük a tálba (vigyázat forró!!!) a kenyértésztát. Rátesszük a
tálra a tetejét és 30 percig lefedve sütjük a kenyeret, ezután a fedőt
levéve további 25-30 percig sütjük, amíg a héja ropogóssá nem válik. A
sütőből kivéve rácsra téve kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése