Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2013. július 6., szombat

KENYÉR DAGASZTÁS NÉLKÜL

KÖSZÖNÖM TÜCSÖK BOGÁRNAK:-))))
 
1 kg finomliszt
7 g szárított élesztő
5 dl tejsavó (ha nincs akkor helyette is víz)
3 dl víz
2,5 dkg só
A hozzávalókat lazán összekeverjük, nem kell kidagasztani, majd letakarva szobahőmérsékleten 10-12 órán át kelesztjük. Erősen lisztezett felületen összehajtogatjuk lsd. a videón.
A sütőt 250 fokra melegítjük, úgy hogy a sütésre használt tálat beletesszük (én római tálat használtam, de jénai vagy más kerámiatál jó hozzá, a lényeg, hogy legyen fedője). Amikor a sütő felmelegedett beletesszük a tálba (vigyázat forró!!!) a kenyértésztát. Rátesszük a tálra a tetejét és 30 percig lefedve sütjük a kenyeret, ezután a fedőt levéve további 25-30 percig sütjük, amíg a héja ropogóssá nem válik. A sütőből kivéve rácsra téve kihűtjük.

Nincsenek megjegyzések: