Köszönjük TücsökBogárnak:-)))))
.....azért nem szabad elfelejteni,hogy nem sokára elmúlik a nyár,tehát szépen lassan kezdjünk gondoskodnia a vitaminok pótlásáról,hiszen majd a "szomorú"őszi,és a hideg téli napokon,bizonyára mindenkinek jól fog esni a nyár minden erejét tartalmazó,saját kezűleg eltett lecsó felbontása,és lassú mámoros arccal,annak elfogyasztása,miközben mosoly ül ki arcunkra,mert ezt mi csináltuk saját kezűleg....
Hozzávalók:
4 kg zöldpaprika
80 dkg paradicsom
60 dkg vöröshagyma
27 dkg zsír
1 dkg pirospaprika
10 dkg cukor
8 dkg só
1 kávéskanál szalicil
üvegenként 1-1 evőkanál olaj
A megtisztított, félfőre vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a
felhevített zsírban. Hozzáadjuk a megmosott csíkokra vágott paprikát, a
nyolcadokra vágott paradicsomot (ha nem szeretjük a paradicsom héját a
lecsóban akkor 1 percre tegyük őket forrásban lévő vízbe, ezután
könnyedén eltávolíthatóvá válik a héja).
Megszórjuk a pirospaprikával. Ízesítjük a sóval és a cukorral, majd
fedővel lefedve 15-20 perc alatt készre pároljuk. Hozzákeverjük a
szalicilt. A lecsót azonnal forrón, csírátlanított üvegekbe töltjük.
Mindegyik tetejére 1-1 evőkanál olajat teszünk. Lezárjuk az üvegek
tetejét, végül száraz dunsztba téve hűtjük ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése