Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. május 8., kedd

tésztatekercs pestóval,és frissen párolt zöldségekkel


Hozzávalók

  1. 30 dg.liszt
  2. 3 db tojás
  3. 3 evőkanál frissen facsart citrom leve
  4. 40 dkg.karfiol rózsáira szedve
  5. 60 dkg.zöldborsó,most már lassan de biztosan itt van az új borsó is,tehát nem feltétlenül fagyasztottat kell használni
  6. 4 dkg. vaj
  7. 1 evőkanál liszt
  8. 1/2 teáskanál reszelt citrom héja
  9. 1 evőkanál pesto / alla Genovese /
  10. 1/2 dl.tejszín
  11. 2 evőkanál olaj
  12. só,bors ízlés szerinti mennyiség

a pesto hozzávalói,és elkészítése,ha nem akarok venni,márpedig én mindig magam készítem el a pestot ,és én diót használok a fenyőmag helyett,hiszen az terem a kertben is,no meg olcsóbb mint a fenyőmag............

Hozzávalók

  • 15 levél bazsalikom (friss)
  • 1/2 pohár extra szűz olíva olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek fenyőmag (vagy dió)
  • 6 dkg parmezán sajt (reszelt)

Elkészítés

Eredetileg a hozzávalókat kő mozsárban zúzzák össze, (fokhagyma, fenyőmag, bazsalikom, ebben a sorrendben) de egyébként használhatunk turmixgépet is. Tegyétek a hozzávalókat a turmixgépbe és indítsátok el. Csak rövid ideig turmixoljátok. ( ha a turmixgép kései túlmelegednek, akkor megváltozik az íze). Ha a pesto túl sűrű, akkor egy kis olíva olajat adjatok hozzá.Én anyukámtól örökölt réz mozsarat használok erre a célra is.



Elkészítés

  • na először is bekapcsolom a sütőt,és 180 c fokra előmelegítem,e közben nyugodtan nekiláthatok a finomság össze illetve elkészítéséhez
  • egy megfelelő magas falú tálba teszem a lisztet,tojásokat,és egy evőkanál citrom levével kemény tésztává gyúrom össze,majd lefóliázom / folpack /és 15 percig hagyom pihenni
  • a karfiolt megmosom,és rózsáira szedem,ez után egy lábasban vizet forralok,sót teszek bele,és belehelyezem a karfiol rózsákat,félkeményre párolom,ha elkészült leszűröm,és félre teszem a karfiolt
  • ha friss zöldborsót használok akkor megtisztítom,és ki szedem a zöldborsó szemeket a házukból ezek után átmosom,majd közepes lángon egy forró serpenyőbe vajat hevítek,és zsupsz ,mehet bele a zöldborsó, párolódni
  • párolás közben amikor már majdnem készen van,akkor meghintem liszttel,sózom,borsozom,citromlével,és a reszelt citrom héjjal ízesítem,készre főzöm,amikor elég puha a zöldborsó,elzárom a hőt,és félreteszem egy kb.5 percet hűlni
  • 5 perc elteltével pürésítem a zöldborsót,valamint a pürésítés vége előtt hozzáadom a tejszínt,és a pestot majd össze keverem ezekkel is,de már nem nagyon "töröm"tovább a pürét
  • eljött a tészta ideje is.............
  • a tésztát 6 egyenlő részre osztom,az annyi részre amekkora a tepsim,vagy amekkorákat készíteni szeretnék ,lisztezett munkalapon / deszkán /mindegyiket egyforma nagyságúra próbálom kinyújtani
  • ha ezzel megvagyok akkor jöhet a püré / borsókrém /mindegyik lapot megkenem de úgy,hogy a széleit körbe ki hagyom kb.1 cm-re
  • a karfiolrózsákat is elosztom a megkent lapokon
  • mindegyiket feltekerem mint a beiglit szokás,a végeiket behajtom,de csak azért,hogy szebb legyen,na jó nem azért,hanem azért,hogy a püré bent maradjon
  • és most jön egy kis trükk
  • az így előkészített tésztákat némi forró olajon hirtelen elősütöm,és ez után teszem a sütőbe,és ott aranybarnára sütöm ................
  • én fehér bort,vagy rosét kínálnék hozzá................

Jó étvágyat hozzá.............

Nincsenek megjegyzések: