hozzávalók
- 1 csomag friss retek
- 1 db édeskömény
- olívaolaj Extra Vergine
- só /nagy szemű tengeri/
- frissen őrölt fekete bors
öntet hozzávalói
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 5 evőkanál olivaolaj
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál frissen őrölt fekete bors
a hozzávalókat összekeverem,máris kész van az öntet
a saláta elkészítése
- minden hozzávalót jól megmosom és megtisztítom a szennyeződéstől,a retek leveleit félre teszem a salátába,mert miután zsenge hónapos retek csokorral dolgozom így annak a leveleit is meglehet enni
- a retek szemeket vékonyra fel szeletelem,majd félre teszem
- a z édeskömény zöldjét levágom a fölös szárakkal együtt és félre teszem
- levágom a gumó alját,a külső leveleket
- a gyökértől haladva a lehető legfinomabbra szeletelem fel az édesköményt
- saláta mosóba velük,jöhet a hideg víz,jól átmosom őket,majd a saláta centrifugával minden víztől megszabadítom őkelméket
- salátás tálba rakom,most hozzá adom az előzőleg félre tett zöld részeket is,amiket kézzel apróra tépkedek, jöhet az időközben össze állított öntet, zutty ............és máris lehet fogyasztani
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése