Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. május 8., kedd

tócsni,kakukkfűvel,petrezselyemmel,és cukkinivel


most hogy végre tényleg itt a tavasz,elővehetem a kedvenceimet a zöldségeket,nagyon szeretek velük dolgozni,mert olcsók is,és laktatóak is,no és persze nagyon sok bennük a szervezetünknek szükséges vitamin
no meg itt van az a tócsni gyerök,hát azt nagyon szeressem,van egy pár neve a gasztronómiában,íme :bandurák, bere, beré, berét, berhe, bodag, borzaska, bramborák, buhi, cicedli, cicege, cincogó, cinke, derrentyű, egérke, enge-menge, görhöny, hadi, hadirántotta, harula, hlebcsánka, hremzli, Kartoffelpuffer, kremzli, krumplibaba, krumplifasírt, krumplilepény, krumplimálé, krumpliplacki, krumpliprósza, krumplitócsni, krumplis tócsni, lapcsánka, lapcsinka, latke, lapotya, lapótya, lapotyka, lepcsák, lepcsánka, lepkepotyi, leppalacsinta, mackó, macok, macskanadrág, matutka, matyutyka, medvetalp, nist, pacsa, pacsni, placki, prósza, recsege, reszelt krumplis, röstiburgonya, rösztike, siligó, sisznyi, smacog, sündisznó, süni, szisznyi, tocsi, tócsi, tocsnyi, tócsni, tócsnyi, toksa, vakhús.................
azért ez a nem semmi melyik az az étel amit ennyiféleképpen hívnak,hát én nem tudom...............


Hozzávalók

  1. 1 db közepes méretű cukkini
  2. 3 db burgonya
  3. 2 gerezd fokhagyma
  4. 1 csokor petrezselyem
  5. 1 db tojás
  6. só,frissen őrölt fekete bors ízlés szerinti mennyiség
  7. friss kakukkfű,2-3 ágacska
  8. liszt,annyi mennyiség kell,hogy a tócsni összeálljon,ha van kedvetek akkor próbáljatok kukorica lisztet használni a recepthez,húúúúúúúúúú hát azzal valami isteni kaja

Elkészítés

  • cukkinit mosom,végeit levágom,és nagy lyukú reszelő lereszelem
  • burgonyát meghámozom,megmosom,és ezeket is lereszelem a nagy lyukú reszelőn
  • összekeverem a lereszelt anyagokat,megsózom,majd párperc elteltével kinyomkodom a felesleges folyadékot a reszelékekből
  • fokhagymát megtisztítom,és összepréselem
  • jöhet bele a tojás,a préselt fokhagyma,liszt,és a közben apróra vágott zöld fűszer,sózom, borsozom,egy fakanál segítségével jól össze keverem,hagyom egy párpercig állni,hogy az ízek jól össze érjenek,addig felteszem az olajat egy serpenyőbe,amiben majd a kisütöm a tócsnit
  • az olaj elég forró,jöhetnek a tócsnik
  • a masszából kiveszek egy keveset,és labdacsokat csinálok amiket a tenyeremmel szétlapítok,és máris mehetnek a forró olajban
  • mind két oldalát pirosra sütöm,és egy papír törlőre kiszedve leitatom róluk a felesleges zsiradékot,még most melegébe megszórom frissen aprított petrezselyemmel
  • tálalhatom is

jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések: