Ma egy különlegesség ételt,a füstölt húsos babos káposztát hoztam nektek.
Természetesen ,erről is rengeteg leírás kering az interneten ,és persze a szakácskönyvekben található receptek is el el térnek egymástól.
Nos ez a mutter variációja volt anno,sajna ő már nincsen közöttünk,de én szeretném azokat az ízvilágokat,azokat az összetevőket,továbbra is használni.
Csak reménykedem benne,hogy olyan minden elkészített ételem íz világa,mint ami a mutteré volt.
Azért ha őszinte akarok lenni,akkor soha nem fogok olyan jól főzni mint ahogyan azt a mutter csinálta.
És nem azért mert ő a MUTTER,nem...csupán azon oknál fogva,hogy borzasztóan tudott,.....<3 <3
Na de lássunk is neki az előkészítésnek és majdan a főzésnek,de először ne felejtsétek az alapanyagokat beszerezni ...hihihihihihi
Hozzávalók, 2 személyre.
1 db füstölt főtt pulyka comb vagy
15 dkg füstölt főtt tarja
A füstölt hús főző vize!!!!
30 dkg szárazbab,fejtettbab
30 dkg savanyú káposzta
3 ek. sertés zsír
1 fej vöröshagyma a pörköltbe
2 kk . őrölt édes paprika
2 kk. őrölt köménymag
2 kk. őrölt fekete bors
só ízlés szerint
4 db babér levél
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma a főző vízbe
2 te. szemes bors
Elkészítés
A beáztatott babot,hideg vízben főzzük meg,adjunk hozzá babér levelet is,nem kell teljesen készre főzni.
A füstölt húst hideg vízben feltesszük főni,adjunk hozzá babér levelet, szemes borsot,vöröshagymát,
Mondanom sem kell,hogy ha csak másnap fogyasztjuk,az csak jót tesz, e remek egytálételek ételnek .
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése