Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2019. január 23., szerda

Füstölt pulykahúsos babos káposzta.


Ma egy különlegesség ételt,a füstölt húsos babos káposztát hoztam nektek. 
Természetesen ,erről is rengeteg leírás kering az interneten ,és persze a szakácskönyvekben található receptek is el el térnek egymástól.
Nos ez a mutter variációja volt anno,sajna ő már nincsen közöttünk,de én szeretném azokat az ízvilágokat,azokat az összetevőket,továbbra is használni.
Csak reménykedem benne,hogy olyan minden elkészített ételem íz világa,mint ami a mutteré volt.
Azért ha őszinte akarok lenni,akkor soha nem fogok olyan jól főzni mint ahogyan azt a mutter csinálta.
És nem azért mert ő a MUTTER,nem...csupán azon oknál fogva,hogy borzasztóan tudott,.....<3 <3 

Na de lássunk is neki az előkészítésnek és majdan a főzésnek,de először ne felejtsétek az alapanyagokat beszerezni ...hihihihihihi

Hozzávalók, 2 személyre.

1 db füstölt főtt pulyka comb vagy
15 dkg füstölt főtt tarja
A füstölt hús főző vize!!!!
30 dkg szárazbab,fejtettbab
30 dkg savanyú káposzta
3 ek. sertés zsír
1 fej vöröshagyma a pörköltbe
2 kk . őrölt édes paprika
2 kk. őrölt köménymag
2 kk. őrölt fekete bors
só ízlés szerint
4 db babér levél
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma a főző vízbe
2 te. szemes bors

Elkészítés

A beáztatott babot,hideg vízben főzzük meg,adjunk hozzá babér levelet is,nem kell teljesen készre főzni. 

A füstölt húst  hideg vízben feltesszük főni,adjunk hozzá babér levelet, szemes borsot,vöröshagymát,
fokhagymát,közepes lángon főzzük puhára a füstölt húst. 

Amint elkészült, vegyük ki a húst, hagyjuk hűlni, majd szedjük le a csontról és kockázzuk fel.
 Gyakorlatilag,egy pörkölt alapot készítünk.
Aprítsuk fel a másik vöröshagymát, dinszteljük meg sertés zsíron, tegyük rá az őrölt paprikát, az őrölt köményt keverjük át, most jön a hús, a keverés, egyet forraljuk rajta.  jöhet a következő fázis-







Adjuk hozzá  a savanyú káposztát és az előfőzött száraz babot,főzzük így kis lángon 5-6 percig,most adjuk hozzá a hús főző vizét,és lefedve ,kis lángon addig főzzük, amíg káposzta és a bab is teljesen megpuhulnak.



Mondanom sem kell,hogy ha csak másnap fogyasztjuk,az csak jót tesz, e remek egytálételek ételnek .
Újra melegítve, vagy frissen,tejföllel és friss barna kenyérrel találjuk. 


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: