Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2016. szeptember 13., kedd

Szárnyasmájkrém

Ez a recept is abból a gyűjteményből származik,mint az előző krémlevesek...1935' Ínyes Mester 1000 új receptje szakácskönyvének az átdolgozata "Recept gyűjtemény" címmel
Persze ez a recept már,modernizált,a mai kornak megfelelően van  átdolgozva, Nemeskövi Dénes a Duna-Intercontinentál séfjének gondozásában.
No persze a a mai kort,az nem a jelenre értem,hanem az akkori 70-80 's évekre,mert hogy a kiadott recept gyűjteményt kb.abban időben írhatták,szerkeszthették,és adták ki újra.
Valamint,vélelmezhetően a Nemeskövi úr, már nem séf a z Intercontinentálban.

Na de lássuk ezt a májkrémet.

Hozzávalók

50 dkg csirkemáj
10 dkg szójaliszt
10 dkg vöröshagyma
  5 gr   pástétomfűszer
15 dkg vaj
  1 dkg só
1.5 dl tej
0.5 dl brandy



Elkészítés

A csirkemájról leszedjük a szívet,majd a hagymát felszeleteljük,kevés vajon megfonnyasztjuk,rárakjuk a csirkemájat,megpároljuk,majd megszórjuk 10 dkg szójaliszttel .
Összekeverjük,és felengedjük 1.5 dl tejjel,adjuk hozzá a vaj felét,jól kiforraljuk ( addig amíg el nem válik az edény falától ).
Botmixerrel,vagy turmix géppel pépesítjük,így nyerjük el a krém állagot.
Ezután kihűtjük.
A kihűlt krémet fűszerezzük,pástétom fűszerrel,sóval,brandyval,és hozzákeverjük a maradék vajat.Így nagyon kellemes ízű májpürét kapunk,amit nem tudunk felhasználni,az jó lesz hideg sültek mellé,vagy pl.tojás,paradicsom töltéshez is.
A receptúrában megadott anyaghányadból kb. 80 dkg májkrémet kapunk.

Nincsenek megjegyzések: