Ez a recept is abból a gyűjteményből származik,mint az előző krémlevesek...1935' Ínyes Mester 1000 új receptje szakácskönyvének az átdolgozata "Recept gyűjtemény" címmel
Persze ez a recept már,modernizált,a mai kornak megfelelően van átdolgozva, Nemeskövi Dénes a Duna-Intercontinentál séfjének gondozásában.
No persze a a mai kort,az nem a jelenre értem,hanem az akkori 70-80 's évekre,mert hogy a kiadott recept gyűjteményt kb.abban időben írhatták,szerkeszthették,és adták ki újra.
Valamint,vélelmezhetően a Nemeskövi úr, már nem séf a z Intercontinentálban.
Na de lássuk ezt a májkrémet.
Hozzávalók
50 dkg csirkemáj
10 dkg szójaliszt
10 dkg vöröshagyma
5 gr pástétomfűszer
15 dkg vaj
1 dkg só
1.5 dl tej
0.5 dl brandy
Elkészítés
A csirkemájról leszedjük a szívet,majd a hagymát felszeleteljük,kevés vajon megfonnyasztjuk,rárakjuk a csirkemájat,megpároljuk,majd megszórjuk 10 dkg szójaliszttel .
Összekeverjük,és felengedjük 1.5 dl tejjel,adjuk hozzá a vaj felét,jól kiforraljuk ( addig amíg el nem válik az edény falától ).
Botmixerrel,vagy turmix géppel pépesítjük,így nyerjük el a krém állagot.
Ezután kihűtjük.
A kihűlt krémet fűszerezzük,pástétom fűszerrel,sóval,brandyval,és hozzákeverjük a maradék vajat.Így nagyon kellemes ízű májpürét kapunk,amit nem tudunk felhasználni,az jó lesz hideg sültek mellé,vagy pl.tojás,paradicsom töltéshez is.
A receptúrában megadott anyaghányadból kb. 80 dkg májkrémet kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése