Mandulás csirke 5 főre Kína recept
Hozzávalók
1 db egész csirke
2 db tojásfehérje
1 dkg cukor
5 dkg tisztított mandula magja,ha kapunk akkor vegyünk lehájazottat..( fehér )
5 db ananászkarika friss,de jó a konzerv is
15 dkg cseresznyebefőtt
1 dl édes bor,nincsen szín megadva
1 dkg só
őrölt fehér bors ízlés szerinti mennyiség
10 dkg rizsliszt
1.5 -2 liter olaj a sütéshez
Elkészítés
A csirkét daraboljuk fel,mellét min 4 darabra, combokat,szárnyakat,hátát is daraboljuk fel,nem nagy kunszt,a hosszú combokat 2 darabra,a felsőket szintén,szárnyakat kettő darabra.Azért kell darabolni a csirkét,mert a Kínai konyha amúgy is ezt igényli,meg így hamarabb át is sül a hús,valamint sokkal kiadósabb így.
Persze ha valakinek van türelme,vagy olyan ügyes,akkor az ki is csontozhatja a csirkét,és a csont nélküli húst darabolja fel,ez sem nagy kunszt,csak időigényesebb feladat,mint az előbbi.Viszont gazdaságosabb,mert a ki csontozással nyert csirke csont,később tökéletes lesz egy csirke alaplének.
Tehát,a csirkét darabokra vágjuk,tálba helyezzük,és hozzáadjuk a tojásfehérjét.Cukrot,édes bort adunk hozzá,fűszerezzük,sóval,fehér borssal,megszórjuk rizs liszttel.Összekeverjük,és állni hagyjuk 1 órát.
Ez alatt az idő alatt a mandulát leforrázzuk,lehúzzuk a héját,majd aprítsuk fel.
Tegyünk fel egy magas falú serpenyő a tűzhelyre ,töltsük meg olajjal,hevítsük fel.
Elvesszük a pácban álldogáló csirkedarabokat,és egyenként beleforgatjuk az aprított mandulába .
Mehet a bő forró olajba ,süssük arany színűre.
Nagyobb tálba rendezzük el a kisült húsokat,ananász karikákkal,illetve a cseresznyebefőttel díszítjük,tálaljuk.
Természetesen köretnek,főtt,párolt rizst kínálunk.
Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése