Rizskrémleves ????,jesszus Mária..mi a búbánat lehet ez.........
Na valahogyan így álltam hozzá a recept olvasásához,el nem tudtam képzelni,hogy mi a jó fészkesfene lehet ez krémlevesnek mondott valami.
De miután elolvastam a leírást,és az elkészítést,úgy gondoltam,hogy ez akár ehető is lesz,ezért most veletek is megosztom a receptet.
Közben utána néztem,és jó pár féle rizslevest lehet találni a neten.
Forrás: Ínyes Mester 1000 új receptje című könyv 1935.
Recept gyűjtemény
Kiadó: MAHIR Szolnok megyei központja
Hozzávalók 6 személyre
10 dkg.rizsliszt
6 dkg vaj
1 db póréhagyma
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1.5 dl. tejszín
3 db tojássárgája
1,2 lit. csontleves
só,őrölt fehér bors...ízlés szerint
Elkészítés
Vajon megpároljuk az összevágott póréhagymát,és a vegyes zöldséget,majd megszórjuk rizsliszttel,és felengedjük a csontlevessel.
Jól kiforraljuk,forralást követően szedjünk ki a levesből mindent,átpasszírozzuk,fűszerezzük,tálalás előtt a tojássárgáját tejszínnel összekeverjük,hozzáadunk egy kanál rizskrémlevest,simára keverjük, teszünk,és a forró leveshez öntjük,jól összekeverjük.
A leves tetejére apró vaj kockákat teszünk,és tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése