Az egyik olyan dolog az életemben,mint édesség,amiért szinte rajongok,persze egy zserbót,egy mézest,egy olyan nagynéniset ez sem ver kenterbe.
Egy viszont biztos..a túrótorta,kapros túrós lepény.pite,kapros dübbencs...na ezeket semmi sem űbereli nálam.
Na essünk is neki az elkészítésnek,vagy sikerül vagy nem,,,de hát miért is ne sikerülne,a remény, és a fizető pincér halnak meg utoljára :)
Hozzávalók :
• 400g mascarpone
• 200 g baba piskóta
• 150 g porcukor
• 200 g étcsokoládé
• 4 tojássárgája
• 2 tojásfehérje
• 3 csésze erős kávé
• kakaó
Elkészítés :
Habverővel addig verjük a tojásfehérjét, amíg kemény nem lesz. Lereszeljük a étcsokoládét, egy tálba tesszük a tojás sárgájával, és a cukorral együtt, fakanállal,vagy kézi habverővel,addig verjük,keverjük amíg ki nem fehéredik.Óvatosan keverjük a mascarponet hozzá, majd a felvert tojásfehérjét, keverjük óvatos mozdulatokkal össze.
Főzzünk le a kávé adagokat.
Egy téglalap alakú sütőtálba tegyünk egy réteg kávéba mártott piskótát.
Fedjük be egy réteg mascarpone krémmel, és hintsük meg egy kis "reszelt csokoládéval.
Így tovább, amíg minden összetevő el nem fogy. Az utolsó réteg mascarpone legyen,majd megszórjuk a kakaóval,és irány a hűtőszekrénybe.. ...3 órát pihenjen,majd lehet fogyasztani.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése