Na de miért Kiskőrösi rakott krumpli,végül is ez is csak egy rakott krumpli.
Attól lett kissé más mint a többi,hogy nővéreméknél tartott,majd vágott sertésből,készített, füstölt kolbász,és szalonna hozzáadásával készült e remek,és egyszerű étel. .
Na de lássunk is neki az elkészítésének,persze azért először kezdjük a hozzávalókkal.
Hozzávalók:
1 szál jó minőségű füstölt,vagy lángolt kolbász /lehetőleg házi kolbász/
15 dkg jó minőségű füstölt szalonna------ha esetleg a húsosabb fajtát kapjuk,az a legjobb
450 g tejföl / ha van akkor ez is házi legyen/
8 db L'-s tojás természetes,hogy házi tojás /az olyan szaros,amire azt mondják,hogy BIO :)
1.5 kg burgonya
só ízlésszerint
diónyi zsír / kk. mennyiség/
Elkészítés:
Tegyük fel a burgonyát,és a tojásokat főni ,elkészültük után,kissé hűtsünk le mindent,majd tisztítsuk meg a burgonyát,és a tojásokat is
Ezt követően karikázzuk fel a burgonyát,és a tojást is majd tegyük félre.
Karikázzuk fel a kolbászt,a szalonnát,meg csíkozzuk fel,kissé süssük őket át,de nem teljesen,csak félkészre.
Fogjunk egy megfelelő magas falú edényt,vagy ha van hőálló tálat,és kezdjük el a rakottast lerakni.
Zsírozzuk ki a sütőalkalmatosság alját ,egy sor burgonya,a karikára vágott tojás,kolbász,szalonna,1 ek. tejföl,újabb sor burgonya,tojás,kolbász,szalonna,tejföl........mind addig fojtassuk amíg el nem fogynak a hozzávalók...az utolsó a lezáró sor tetejére a maradék tejfölt tesszük,és egyenletesen elosztjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése