de tényleg,ez nem nehéz,ez bőven belefér a diétába is,és nem terheli meg a gyomrot estére sem,persze egy pohár vörös,de pláne a fehér bor,az jót tesz neki....ja és na ná,hogy száraz a bor!!!!
Na de lássunk neki az étel elkészítésének.
Hozzávalók:
1 fej brokkoli
1 fej fokhagyma
3 ek.oliva olaj / extra vergine/
2 ek.vaj
1/2 l tyúkhúsleves alaplé /én maggit használtam/
1/2 kg penne rigate
só
őrölt fekete bors
frissen reszel parmesan sajt
A brokkolit szedjük rózsáira,a szárak vágjuk le,de ne dobjuk ki,tisztítsuk meg,és mossuk meg a szétszedett brokkolival együtt.
Tegyünk fel főzővizet a brokkolinak,és a tésztának is,amikor forr a víz,tegyük bele a brokkolit,ITT NEM SÓZUNK !!!! főzzük félpuhára / kb.10 perc/a brokkolit,majd szűrjük le,és tegyük félre.
A másik főzővízbe forráskor,tegyünk sót majd mehet bele a tészta...ALDENTE...nem kocsonyát főzünk :) a kész tésztát szűrjük le,és tegyük félre.
Miközben főnek,az az a hűlnek a dolgok,szedjük gerezdjeire,és tisztítsuk meg a fokhagymát,majd aprítsuk fel.
Tegyük fel a vizet az alaplének,majd forráskor,mehet bele a tyúkhúsleves kocka,forraljunk egyet rajta,és le is vehetjük a tűzhelyről,elkészült
Magas oldalú serpenyőbe hevítsük fel az oliva olajat,mehet a fokhagyma,dinszteljük meg,adhatunk neki egy kis színt is,de nehogy megégjen.....
A fokhagymás olajhoz adjuk hozzá a meghűlt brokkolit,2 ek.vajat,forgassuk jól össze,ízlés szerint,sózzuk borsozzuk majd öntsük fel az alaplével,10 perc alatt készre főzzük közepes lángon !!!!
Kóstolhatjuk nyugodt szívvel,hiszen ha még kíván sót,vagy borsot,akkor fűszerezzük még meg jobban.
Egy marék reszelt sajtot dobjunk rá,keverjük össze,tegyük rá a tésztát,és máris mehet az asztalra..
......tálaláskor mindenki aki szereti,szórjon rá még a reszelt sajtból...
...............................................tányérba vele !!!
Jöhet a borocska...
Jó étvágyat !!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése