Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2014. június 14., szombat

Zöldborsó leves galuskával,és kacsa aprólékkal

Természetesen lehet variálni,tejfölpirospaprika.....stb.....de én, pontosabban a drága párom,nem használunk hozzá pirospaprikát,tejfölt,lisztet.......sem.

Tehát mi nem "rántjuk be"

Ezért nem is szerepel a hozzávalókban  a liszt,pirospaprika sem

TUDOM ÉN,HOGY SOKAN A MÁSIK VERZIÓT ISMERIK,KEDVELIK.......

Ja gyerekkoromban,az én anyukám is berántotta mindig,és csirke aprólékot,vagy orja csontot használt,és nem kacsa aprólékot....de egyszer így ettem ezt a verziót,és azóta is így készítjük,így szeretjük.

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg új zöldborsó
  • 2-3 új sárgarépa
  • 2-3 új fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1/4 db. zeller + a zöldje / zeller szár/
  • 1.ek.zsír
  • 2 db.kacsa farhát
  • 4 db kacsa nyak




Galuska hozzávalói:
  • 1 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • víz
  • természetesen ha szükséges akkor  még víz,liszt,só,tojás...a fentiek az alapok szerint vannak


Leves elkészítése :
Hideg vízben felteszem az aprólékot főni,forrást követően leszedem a habját,majd sózom,és tovább főzöm közepes lángon,mind addig ameddig a hús meg nem puhul.


Ezt követően hozzáadom a tisztított,és egyenlőre darabolt zöldséget,itt is lehet csicsázni,mert van aki karikára vágja a zöldséget,van aki egészben hagyja,de kinek a pap,kinek a fizetés .....jön jól  :)



 A zöldség megpuhultáig   tovább főzöm a levest,majd az egyik utolsó mozzanatként hozzáadom a kifejtett zöldborsót,





amennyiben kell,úgy után ízesítek /só,bors/. Ennyi....ezek után, kb. 30 perc és beleszaggatom az elkészített galuskát,még kb 5 perc,és kész a leves,közepes lángot használva. 

 Galuska elkészítése:
A lisztből és a tojásból csipet sóval és vízzel galuska tésztát készítek,majd nokedliszaggatóval kiszaggatom a fővő levesbe.

A galuskáknak a leves felszínére kell feljönniük,ez jelzi azt,hogy a galuskák megfőttek.






Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések: