Természetesen lehet variálni,tejfölpirospaprika.....stb.....de én, pontosabban a drága párom,nem használunk hozzá pirospaprikát,tejfölt,lisztet.......sem.
Tehát mi nem "rántjuk be"
Ezért nem is szerepel a hozzávalókban a liszt,pirospaprika sem
TUDOM ÉN,HOGY SOKAN A MÁSIK VERZIÓT ISMERIK,KEDVELIK.......
Ja gyerekkoromban,az én anyukám is berántotta mindig,és csirke aprólékot,vagy orja csontot használt,és nem kacsa aprólékot....de egyszer így ettem ezt a verziót,és azóta is így készítjük,így szeretjük.
Hozzávalók:
- 50 dkg új zöldborsó
- 2-3 új sárgarépa
- 2-3 új fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- 1/4 db. zeller + a zöldje / zeller szár/
- 1.ek.zsír
- 2 db.kacsa farhát
- 4 db kacsa nyak
Galuska hozzávalói:
- 1 tojás
- 5 evőkanál liszt
- só
- víz
- természetesen ha szükséges akkor még víz,liszt,só,tojás...a fentiek az alapok szerint vannak
Leves elkészítése :
Hideg vízben felteszem az aprólékot főni,forrást követően leszedem a habját,majd sózom,és tovább főzöm közepes lángon,mind addig ameddig a hús meg nem puhul.
Ezt követően hozzáadom a tisztított,és egyenlőre darabolt zöldséget,itt is lehet csicsázni,mert van aki karikára vágja a zöldséget,van aki egészben hagyja,de kinek a pap,kinek a fizetés .....jön jól :)
amennyiben kell,úgy után ízesítek /só,bors/. Ennyi....ezek után, kb. 30 perc és beleszaggatom az elkészített galuskát,még kb 5 perc,és kész a leves,közepes lángot használva.
Galuska elkészítése:
A lisztből és a tojásból csipet sóval és vízzel galuska tésztát készítek,majd nokedliszaggatóval kiszaggatom a fővő levesbe.
A galuskáknak a leves felszínére kell feljönniük,ez jelzi azt,hogy a galuskák megfőttek.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése