Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2014. június 14., szombat

Sült csirkecomb,petrzselymes burgonya,és uborka saláta

Szerintem ebben az időben most mindenki újburgonyát eszik......a többi friss zöldségekkel,gyümölcsökkel  egyetemben,hiszen ezeknek most van itt az idejük.....


Hozzávalók 4 főre

1 kg újburgonya
1 csokor friss petrezselyem zöld
2-4  ek.kacsa zsír
 só ízlés szerint
4 db csirke comb,én az ún."Francia" farhátas combot veszem mert az olcsóbb,és a rajta lévő farhát maradékot később egy adag leveshez is felhasználhatom.






A csirkecomb elkészítése:
A tisztított,megmosott csirkecombokról levágom a farhát részt,ezt elteszem későbbi alkalomra.
Az így előkészített combokat,fűszerezem,sózom,borsozom,majd amíg a burgonyát előkészítem,addig irány a hűtőbe,hogy jól összeérjenek az ízek.
No kérem,elő a combokkal,és irány a serpenyőbe,majd fóliával letakarva készre sütöm a sütőben  /200 celsius / a vége felé,le veszem a fóliát,majd a légkeveréses grill funkciót használva színt viszek a comb "életébe".....

 Uborka saláta hozzávalói,és elkészítése 4 főre:

 60 dkg uborka vagy kígyóuborka, 1 csapott kiskanál só, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 csapott evőkanál porcukor, 1 evőkanál 10%-os ételecet
a tetejére:
tejföl (ez nem kötelező), pirospaprika, őrölt fekete bors
1. Az uborkát megmossuk, végeit lecsapjuk, majd törzsét vékonyan legyaluljuk – ha túl vastag a héja, akkor előtte meghámozzuk –, tálba rakjuk. A sóval összekeverjük és kb. fél órán át állni hagyjuk, ezalatt levet enged.
2. A félbevágott vagy összezúzott fokhagymát hozzáadjuk (attól függően, hogy meg akarjuk-e enni), a cukorral meg az ecettel ízesítjük, kb. 1 deci vizet öntünk hozzá.
3. Rövid időre letakarva behűtjük, hogy ízei összeérjenek. Aki szereti, tálaláskor a tetejére tejfölt is locsolhat, esetleg pirospaprikát és borsot is szórhat rá.

Petrezselymes burgonya elkészítése:

Ehhez a recepthez direkt az apró szemű burgonyát használtam,mert így nem kellett  darabolnom,és egészben hagyhattam volna a burgonyát....de van nekem párom   IMÁDOM...de tényleg....szóval az ő kedvéért daraboltam a burgonyát a megszokott módon.




Én a az ennyire újburgonyát csupán folyóvíz alatt megmosom,és egy erre rendszeresített fém dörzsivel át dörzsölöm.Most még ebben a fiatal szakaszban felesleges áztatni,meg mit tudom én miket csinálni szegény burgonyával.Szóval tisztítom,majd negyedekre,illetve felekbe,karikára vágom a burgonyát.
Petrezselymet mosom,majd az egészet apróra darabolom.
Magas falú serpenyőben zsírt hevítek,és ebbe dobom az aprított petrezselymet,kissé megpirítom,majd mehet bele a burgonya,sózom,keverem,lejjebb veszem a lángot,fedővel lefedem,majd készre párolom a burgonyát.


Minden elkészült,jöhet a tálalás........jó étvágyat mindenkinek..   



ital ajánlatom....száraz fehér bor......   :) :) :).....ez volt a hűtőben.......hááát istenem,Sardinia itt van a sarkon lent :) :)

Nincsenek megjegyzések: