Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2014. június 29., vasárnap

Abált, paprikás hasalja szalonna, a másodikról

Semmi faxni..........csak egyszerűen 


Hűtő takarítás volt,és egy csomag hasalja szalonnát leltem közben.Gondolkodóba estem,hogy süssem meg jó fűszeresen,vagy legyen ismét abált szalonna belőle.Kisebbik fiam rögtön közölte velem az igényét,így semmi más választásom nem lévén,ismét paprikás abált szalonnát készítettem,no persze jó fokhagymásan.



Hozzávalók
A hűtőben lelt hasalja szalonna....hehehehe





 



10-15 db babérlevél




4 fej fokhagyma
2-3 ek.őrölt édes paprika

só, ízlés szerinti mennyiség



1 kk.egész fekete bors

1 kk.őrölt fekete bors


Elkészítés

A szalonnát hideg vízben feltesszük abálódni,mellédobáljuk a babérleveleket,egész fekete borsot,a kés lapjával összelapított 1 fejnyi fokhagymát,sózzuk,és fedő alatt elkezdjük az abálást.
Az abálásnak a titka az,hogy nem szabad erős lángon "főzni" a szalonnát,hanem éppen csak hogy bugyborékoljon a víz,miközben abálódik a csoda,ez a művelet mind addig tart amíg,ha villával beleszúrunk a szalonnába,és azt nem érezzük,hogy mint kés a vajba....na akkor készen van.Lángot elzárni,hagyjuk a saját főző vizében meghűlni,kefelé a vízből,


 a közben összenyomott fokhagymás paprikás,masszával jól dörzsöljük be a drágánkat,

csak óvatosan mint a csajokkal... :) :)


Hagyjuk jól ki hűlni ,és másnap lehet fogyasztani,új hagymával,paprikával,paradicsommal,lila hagymával......és persze jó ropogós kenyérrel.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések: