........spanyol vaníliakrém karamell öntettel
Köszönet a receptért, a spoon123-nak,és a legalizabb-nak
Flan!
Ennek a desszertnek az elkészítése pont olyan pofon egyszerű, mint a neve. Épp ennél fogva, akárcsak a tejberizs, remek alapot szolgáltat arra, hogy az ember fantáziája meginduljon, és mindenféle ízekkel, íztársításokkal, tálalási módozatokkal egy cukrászati csúcsremekké formálja.
Ez a spanyol konyhában honos édesség,rokonságban van a szintén spanyol katalán krémmel is.Egyszerű, nagyszerű és megunhatatlan. A Római birodalomból indult hódító útjára, de manapság a spanyolok és a franciák is magukénak vallják. A különböző nemzetiség custardjai, ami rokonság és eredet szálait részletesebben sokáig bogozgathatod - egy könnyű, tejes desszert, a magyar konyhában pudingként ismeretes nyalánkság vízgőzben "sült" unokatestvére.
Hozzávalók a Pudinghoz
Egy bögre cukor
6 db.tojás
225 gr natur krémsajt
fahéj,egy csipetet ez kb a mokkáskanál fele,de vigyázz nem a fahéj íznek kell csak dominálnia
A karamellhez,
negyed bögre cukor,
negyed bögre víz,
Elkészítés
A sütőt melegítsd fel 180 fokra.
A vizet a cukorral lassú tűzön főzd amíg szép barna karamellt nem kapsz. Majd rakd félre.
Habverővel keverd el a cukrot, a tojásokat a krémsajtot és csipet fahéjat, majd öntsd hőálló formába amibe előzőleg beleöntötted a karamellt. Persze, használhatsz több kisebbet is. Így mutatósabban tálalhatod. Egy tepsit félig töltsd fel vízzel és ebbe a fürdőbe állítsd a krémmel teli alufóliával lefedett tálat. Süsd tűpróbáig. Ha elkészült borítsd ki tányérra és kanalazd rá a maradék karamellt. Hidegen és melegen is finom. Sőt, van aki másnap szereti a legjobban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése