Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2014. június 27., péntek

Flan de queso...........

........spanyol vaníliakrém karamell öntettel 

Köszönet  a receptért, a spoon123-nak,és a  legalizabb-nak

Flan!

Ennek a desszertnek az elkészítése pont olyan pofon egyszerű, mint a neve. Épp ennél fogva, akárcsak a tejberizs, remek alapot szolgáltat arra, hogy az ember fantáziája meginduljon, és mindenféle ízekkel, íztársításokkal, tálalási módozatokkal egy cukrászati csúcsremekké formálja.


Ez a spanyol konyhában honos édesség,rokonságban van a szintén spanyol katalán krémmel is.Egyszerű, nagyszerű és megunhatatlan. A Római birodalomból indult hódító útjára, de manapság a spanyolok és a franciák is magukénak vallják. A különböző nemzetiség custardjai, ami rokonság és eredet szálait részletesebben sokáig bogozgathatod - egy könnyű, tejes desszert, a magyar konyhában pudingként ismeretes nyalánkság vízgőzben "sült" unokatestvére.


Hozzávalók a Pudinghoz
Egy bögre cukor
6 db.tojás
225 gr natur krémsajt
fahéj,egy csipetet ez kb a mokkáskanál fele,de vigyázz nem a fahéj íznek kell csak dominálnia

A karamellhez,
negyed bögre cukor,
negyed bögre víz,

Elkészítés

A sütőt melegítsd fel 180 fokra.
A vizet a cukorral lassú tűzön főzd amíg szép barna karamellt nem kapsz. Majd rakd félre.
Habverővel keverd el a cukrot, a tojásokat a krémsajtot és csipet fahéjat, majd öntsd hőálló formába amibe előzőleg beleöntötted a karamellt. Persze, használhatsz több kisebbet is. Így mutatósabban tálalhatod. Egy tepsit félig töltsd fel vízzel és ebbe a fürdőbe állítsd a krémmel teli alufóliával lefedett tálat. Süsd tűpróbáig. Ha elkészült borítsd ki tányérra és kanalazd rá a maradék karamellt. Hidegen és melegen is finom. Sőt, van aki másnap szereti a legjobban.

Nincsenek megjegyzések: