Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. október 6., szombat

liba aprólék leves, csigatésztával

végül ez a nap is csak úgy indult minta többi átlagos napom,állandóan azon töröm a fejemet,hogy mit főzzek a szeretteimnek,és miközben ballagtam a piacon, a sorok között,meg is született a menü



Hozzávalók


  1. 1 csomag vegyes leveszöldség / sárgarépa,petrezselyem gyökér,karalábé,zeller gumó/
  2. 1 csomag liba aprólék
  3. 1 db.burgonya
  4. 1 nagy fej vöröshagyma
  5. 1 fej fokhagyma
  6. 1 db.kisebb chili
  7. 1 kk.egész fekete bors
  8. 1 csomag csiga tészta a betéthez

Elkészítése
  • na ez aztán nem kíván semmilyen ördöngösséget,senki sem kéri majd el  főzés közben a végzettségedről szóló igazolást
  • szóval az aprólékot jól megmosom,majd kitokozom ha szükséges,a tokozás a liba esetében törvényszerű,nem tudom de én még nem nagyon vettem úgy libát,hogy azt ne keljen utólagosan kitokozni,ez azt jelenti,hogy a bőrben maradt toll végeit,más néven tok,hiszen azokban vannak a tollak beágyazódva,szóval a bőrben maradt tokokat a kiskésem hegyével egyenként eltávolítom,ott is hagyhatnám,de akkor nem igazán esztétikus lenne az ebéd
  • na a tokozással végeztem,jöhet a zöldség,amíg a zöldségeket,hagymákat,és a burgonyát tisztítom, addig a liba nyugodtan fürdőzzön egy tál hideg vízben
  • készen vagyok minden zöldség megtisztításával
  • egy nagyobb lábasba teszem az aprólékot,engedek rá friss hideg vizet,sózom,és fedő alatt forrásig hehítem
  • forrás közben a leves habját folyamatosan leszedem egy kisebb méretű szűrő segítségével,ezt mindig írom,hogy ez a művelet kötelező mert ha nem csinálom akkor zavaros lesz a leves,azt meg nem akarnám
  • a levesem forr szedem a habot szorgalmasan
  • ezt követően a lángot takarékra állítom,és az összes zöldséget a levesbe teszem, be zöldségelem,sózom,borsozom,de meg is kóstolom,mert máskülönben nem mehet....,félig lefedve készre főzöm
  • el is készült az "arany folyam"
  • most le kapcsolom a tűzhelyet,és kb fél órát várok mielőtt leszűrném a levest
  • na most már jöhet a szűrés,szépen óvatosan,hogy ne nagyon törjem össze a finom leves zöldségeket
  • közben a tészta víz is felforrt,sózom,és máris mehet bele a csiga tészta,ennek kb.5-8 perc a főlési ideje
  • készen vagyok,jöhet a tálalás






Jó étvágyat..............

Nincsenek megjegyzések: