Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. október 6., szombat

zöldséges rakottas, sajttal bolondítva

egyszerűen imádjuk a zöldségek minden formájában való elkészítését,és azokat állandóan vegyítem valamivel,biztosan lenne egy pöpec ,tuti szakleírás az elkészítéséhez,és valószínűen meghatároznák,hogy mit mivel lehet össze tenni,illetve össze főzni,de ez kit érdekel,ha érdekelne akkor szakács lennék,de akkor is kísérleteznék,hiszen a jó szakács ismérve,a kreativitás,az újítások,és hogy bátran használja fantáziáját........





Hozzávalók


1 csomag friss spenót levél,majd ennek a felét használom csak fel most,ez kb 25 dkg
3 db.sárgarépa
1 fej karfiol, ez is kb 25 dkg legyen,a többi részé elteszem későbbre
1 csomag zöldbab,kb.50 dkg,de tényleg zöld,és nem a sárga amit sokan úgy ismernek,hogy zöldbab,ennek a mennyiségnek is csak a felét használom el kb.25 dkg
20 dkg burgonya
20 dkg Gouda sajt
20 dkg frissen reszelt Parmezán 

őrölt fekete bors




Elkészítés

minden hozzávalót megtisztítok,jól át mosom,a spenót levelek közül az esetleges fonnyadtakat kidobálom,a zöldbabnak a végeit levagdosom,innen is kidobálom az esetlegesen sérülteket,karfiolt rózsáira szedem,sárgarépát felkarikázom,burgonyát egyben hagyom a tisztítást követően,a Gouda sajtot apróra kockázom
 jöhet az előfőzés,minden hozzávalót előfőzök,de készre,csak annyira,hogy a sütőben majd már csak a sajt olvadási idejének megfelelő ideig legyen bent a tál a sütőben
szóval,lobogó forró vízbe sót teszek,először a burgonyát főzöm elő,ezt követően a karfiol,répát,zöldbabot,és legutoljára a spenót leveleket,hiszen ezeknek 3 perc bőven elég a forró vízben
a burgonyát felkarikázom,majd egy sütésre alkalmas tálba teszek minden összetevőt,burgonya,répa,karfiol,spenót levél,sajt,és természetesen a reszelt parmezán
szépen összekeverem őket,de óvatosan mert nem akarom össze törni,a legtetejére mehet a zöldbab,és a spenót levél,na most jöhet még egy kis sajt,következik a sütő
én 200 C fokon kb. 15 percig sütöttem készre,persze én le is fedtem,ami nem kötelező,de így bent maradt a gőz ami tovább puhította a zöldségeket
















elkészültem...................Jó étvágyat:)))


Nincsenek megjegyzések: