Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. szeptember 21., péntek

darált húsal töltött tészta..........

ez aztán a kalóri bomba,persze ez a recept már annyi féle képen készül,hogy szinte elképzelhetetlen,minden országban van egy ilyen étel csak ugye mások a hozzávalók


Hozzávalók

  1. 25 dkg burgonya
  2. 70 dkg liszt
  3. 2 tojás
  4. só,őrölt fekete bors,őrölt pirospaprika....de ez el is hagyható
  5. és amilyen furfangos vagyok,én különféle fajta nemzet közi fűszereket is használok, mikor mit,pl.már ki próbáltam a Mexikói,Francia,Thai,Olasz....fűszer keverékekkel is,de nem kell félni a különféle sült húsok,csirke,,és más féle fűszer mixektől sem....."a puding próbája, az evés"
Elkészítés
  • burgonyát tisztítom,kockára vágom,sós vízben puhára főzöm,amikor elkészült leszűröm,és össze töröm
  • hozzáadom a tojásokat,sózom ha kell,jöhet a liszt,majd következik a tésztává alakítás művelete,nekiállok tésztát gyúrni,ez igen csak egy kedves elfoglaltságom,nagyon szeretem nézni és érezni ahogyan a kezem alatt formálódnak az összetevők tésztává ,egy aránylag kemény tésztát kell,hogy kapjak,ha túl kemény akkor egy nagyon kevés főző lével lehet rajta segíteni,mert ugye azt nem öntöm előre ki sohasem
  • hagymát tisztítom,majd apróra vágom,mehet a serpenyőbe amibe előzőleg némi zsíradékot hevítettem fel
  • üvegesre párolom a hagymát,jöhet a darált hús,sózom,borsozom......fűszerezem a fentebb leírtak valamelyikével
  • elkészülte után ezt félre húzom a tűzhelyről,és jöhet a tészta nyújás
  • no ez nálam kissé macerás,mert nincsen nyújtó deszkám,a konyha pult meg csak 60 cm "mély",de mindegy mert azért mindig sikerült még eddig minden tésztám
  • szóval a tészta kinyújtva kb.0,5 cm vastagságúra,négyszögeket vágok ki belőle,körbe kenem egy ecset segítségével,sima csapvízzel,így majd jobban ragadnak egymáshoz a tészta szélei,és ezekre helyezek a töltelékből,mégpedig úgy,hogy a tészta egyik felére helyezem a tölteléket,a másikat meg ráhajtom,az így kapott "kispárnák"széleit egy villával lenyomkodom,azért,hogy ne"szökjenek"meg a finom ízek sütésközben
  • forró olajban készre sütöm,és azon melegében tálalom is...................aki akar az csinálhat mellé egy zöld saláta köretet,ez mást nem nagyon igényel hiszen a burgonya,liszt,tojás,ezek mind mind elég tápértékkel bírnak

Jó étvágyat:))))

Nincsenek megjegyzések: