Sziszi konyha 2.
Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu
2018. március 21., szerda
Gyermekkorom, "napközis" sárgarépa főzeléke.
Annyira megkívántam,hogy...lehet,hogy állapotos lettem....ja csak hőemelkedésem van,de higgyétek el, bitangul küzdök az életben maradásért.
Na de ennem kell,és mint mondottam,megkívántam ezt a régi és nem annyira laktató ételt,viszont nagyon ízletes!
Igazából,a múlthéten vettem, abban az L betűs áruház lánc egyikében,egy 1kg kiszerelésű sárgarépát,és bizony fekete foltok kezdtek el megjelenni rajta,annak ellenére,hogy professzionális módon tároltam a hűtőben.
Szóval,akartam is a főzeléket,meg a szükség vitt rá az elkészítésére,mert nem lett volna szívem kidobni az 1 kg sárgarépát.
No de lássuk a hozzávalókat
Hozzávalók
1kg sárgarépa
1 ek.olaj
1 ek.vaj
só ízlés szerint
1 marék petrezselyem aprítva
2 kanál liszt
0.5 lit.tej vízzel hígítva,fele-fele arányban
Elkészítés
1 kg sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk, és a forró olajos vajban, kissé megabáljuk, (pároljuk) majd megsózzuk, meghintjük apróra vágott zöld petrezselyemmel, megszórjuk két kanál liszttel, és 0.5 lit, vízzel kevert tejjel eresztjük föl. Takarék lángon forraljuk, és ha szükséges föleresztjük még folyadékkal.Ezt addig ismételjük, amíg a sárgarépa megpuhul. Olvastam az egyik ételes oldalon,hogy feltétnek például,rántottát ajánl a recept írója.
Én inkább a tükör tojást virslivel preferálnám,vagy frikadellát..
persze üresen is nagyon finom.
De ugye mint ahogy a mondás is tartja:kinek a pap,kinek a papné..:)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése