Oksa mondom én magamnak miután letettem a telefont,de vajon mit is készítsek az én hús evő csapatomnak?
Irány a frigó.....óóóó itten van csirke szárny,és csirke comb is...már is körvonalazódott,hogy mit is készítsek.
Bár bevallom,hogy először ,már majdnem elcsábultam a rizses csirke felé,de azt nem annyira szeretik a többiek.
Viszont eszembe ötlött,hogy kedvesem és a fiúk is szeretik az ilyen ragacsos csípős csirke combokat,na akkor irány a konyha,betegség félre téve,a láz rá ér,fejfájás az is smafu...így megszületett ez az étel is .
Köszönet érte Balogh Gyuszi barátomnak és kedvesének Gabinak,na mert hogy ők lepetek meg engem egy egész üveg juhar sziruppal karácsonyra,így megvalósulhatott e remek étel is .
TIPP:
Ha csirke combból készítjük,a combokat vágjuk ketté,így lesz az egyből, "kettő",
csirke szárnyaknak a végeit vágjuk le,de ne dobjuk ki,később adok tippet a felhasználására,szárnyakat,nem kell kettévágni,
csirke melleket,ha csontos,csontozzuk ki,majd az így kapott mell filéket,vágjuk ketté,vagy több darabra is akár.
Az ígért TIPP!!...a szárnya végeket,forgassuk paprikás zsemle morzsába,spricceljük le olajjal,sütő papírral bélelt tepsibe rakjuk, forró ( 320 C) sütőben pillanatok alatt megsütjük.Lehet úgy is,hogy kissé előfőzzük, egy leves kocka segítségével plusz ízt is varázsolunk hozzá,majd ezt követően,leszűrjük,kissé lehűtjük,majd "panírozzuk",és irány a sütő és ropogósra sütjük.
Hozzávalók:
6 db csirke comb,12 csirke szárny,3 egész csirke mell
1dl juhar szirup
2 evő kanál étolaj,jó magam repceolajat használtam
1 fokhagyma gerezd, lereszelve
1 kk.chilli szósz...de tényleg csak jelzés
1 tk. friss reszelt gyömbér (vagy őrölt)
só, bors
A receptben én csak 4 darab,az az négy darab csirke combot használtam,de mi után az ízületeknél kettévágtam a combokat,így lett belőle 8 darab .....
Tehát nem elírás a lenti 4 es szám.
Elkészítés:
A 4 db csirkecomb az ízületnél kettévágva, megmossuk konyhai papír törlővel leitatjuk a felesleges nedvességet, hogy teljesen száraz legyen.
Egy tálban összekeverjük a juhar szirupot az olajjal, a lereszelt fokhagyma gerezddel,chilli szósszal, reszelt friss gyömbérrel (vagy az, őrölt gyömbérrel).
A combokat tegyük tálba,öntsük a juhar szirupos pácot a combokra, és minimum egy-két órára lefedve tegyük a hűtőbe,
Idő leteltével kivesszük a pácból (a pácot megtartjuk), megsózzuk, borsozzuk,a csirkecombokat,sütő papírral bélelt tepsire helyezzük.
180-200C fokos sütőben, 35-40 percig sütjük, azért egyszer forgassuk meg a szárnyakat,hogy mindegyik oldala jól átsüljön. A sütési idő vége előtt 10 perccel,egy ecset segítségével kenjük a combokra a pácot, és süssük arany színűre.
Nagy adag frissen sült burgonyával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése