Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2018. március 21., szerda

Alacskai csípős csirkeszárnyak.

Tényleg csak a "szükség" alkottatta velem ezt a receptet.
Egyszerűen nem tudtam eldönteni,hogy mit kreáljak ma vacsorára az éheseimnek....


Hozzávalók:

2kg csirke szárny

A pác összetevői, tényleg csak úgy kipattant a fejemből.

A pác hozzávalói:
4-6 ek.chili szósz ( Ázsiai élelmiszer boltokban lehet kapni)
3 ek.édes chili szósz
1 tasak grill fokhagymás fűszer só
1 tasak sült csirke fűszer
2 ek.citrom lé
6 ek. olaj

A pác hozzávalóit tálba rakjuk,összekeverjük,félretesszük.

Csirke szárnyakat tisztítjuk (mossuk,eltávolítjuk az esetleges toll maradványokat)papír törlővel leitatjuk a felesleges nedvességet,kis ideig hagyjuk a levegőn.

Győződjünk meg,hogy nem e nedvesek a csirke szárnyak,majd ha kellően szárazak,akkor öntsük le a páccal,jól keverjük át,hogy minden hol érje a pác,majd tegyük hűtőbe...2-4 óra hossza..ez idő alatt jól átjárja a pác a csirke szárnyakat.

A pác idő elteltével,vegyük i a szárnyakat a pácból,de ki ne dobjuk a maradék pácot,az még kell nekünk!

Béleljünk ki sütő papírral egy megfelelő tepsit,spricceljük be
olajjal,tegyük bele a csirke szárnyakat,és 180-200 C fokos sütőbe,35-40 percig süssük,majd fordítsuk meg.



Ha látjuk,hogy kezdenek pirosra sülni a csirke szárnyak,vegyük ki a tepsit,a maradék páccal kenjük meg a szárnyakat,tegyük vissza a sütőbe



.....na most süssük készre a csirke szárnyakat...itt egy kicsit csalhatunk is akár,mondjuk,hogy lég keverésre illetve nagyobb hőfokra állítjuk a sütőnket.

 De nagyon figyeljünk oda,nehogy megégessük a szárnyakat,bár a szén,kis mennyiségben  jót tesz a szervezetnek.
Nos ez lett az agyalásomból,no meg abból  a hozzávalókból amiket itthon találtam.

Köretnek...hmmmm   mondjuk friss salátákat...de persze a hasáb burgonya az nálunk mindig nyerő. :)

Nincsenek megjegyzések: