Egyszerűen nem tudtam eldönteni,hogy mit kreáljak ma vacsorára az éheseimnek....
Hozzávalók:
2kg csirke szárny
A pác összetevői, tényleg csak úgy kipattant a fejemből.
A pác hozzávalói:
4-6 ek.chili szósz ( Ázsiai élelmiszer boltokban lehet kapni)
3 ek.édes chili szósz
1 tasak grill fokhagymás fűszer só
1 tasak sült csirke fűszer
2 ek.citrom lé
6 ek. olaj
A pác hozzávalóit tálba rakjuk,összekeverjük,félretesszük.
Csirke szárnyakat tisztítjuk (mossuk,eltávolítjuk az esetleges toll maradványokat)papír törlővel leitatjuk a felesleges nedvességet,kis ideig hagyjuk a levegőn.
Győződjünk meg,hogy nem e nedvesek a csirke szárnyak,majd ha kellően szárazak,akkor öntsük le a páccal,jól keverjük át,hogy minden hol érje a pác,majd tegyük hűtőbe...2-4 óra hossza..ez idő alatt jól átjárja a pác a csirke szárnyakat.
A pác idő elteltével,vegyük i a szárnyakat a pácból,de ki ne dobjuk a maradék pácot,az még kell nekünk!
Béleljünk ki sütő papírral egy megfelelő tepsit,spricceljük be
olajjal,tegyük bele a csirke szárnyakat,és 180-200 C fokos sütőbe,35-40 percig süssük,majd fordítsuk meg.
Ha látjuk,hogy kezdenek pirosra sülni a csirke szárnyak,vegyük ki a tepsit,a maradék páccal kenjük meg a szárnyakat,tegyük vissza a sütőbe
.....na most süssük készre a csirke szárnyakat...itt egy kicsit csalhatunk is akár,mondjuk,hogy lég keverésre illetve nagyobb hőfokra állítjuk a sütőnket.
De nagyon figyeljünk oda,nehogy megégessük a szárnyakat,bár a szén,kis mennyiségben jót tesz a szervezetnek.
Nos ez lett az agyalásomból,no meg abból a hozzávalókból amiket itthon találtam.
Köretnek...hmmmm mondjuk friss salátákat...de persze a hasáb burgonya az nálunk mindig nyerő. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése