Lehet készíteni maradék,rizottóból és maradék főtt -párolt rizsből.
Rizs golyókat,bármivel megtölthetjük,petruska,koriander,tonhal,főtt tojás,mozzarella,kék sajt,Bolognai sugo,pesto.......végtelen a lehetőség.
.
Ez, most az én saját verzióm.
Hozzávalók
30-40 dkg....maradék főtt rizs,vagy risotto
1 db mozzarella sajt
20 dkg trappista sajt...na itt az eredeti recept,az PECORINO /kemény juh sajt/,vagy PARMESAN sajtot ír...
2 fej lila hagyma /apró/
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
3 db champignon gomba
1db tojás
1 tk.szárított oregáno
2 ek.zsemle morzsa a sugo-ba
só
őrölt fekete bors
1 ek.olaj a hagyma dinszteléséhez
olaj a sütéshez
3 db tojás
4-5 ek liszt
4-5 ek zsemle morzsa.....ezek a panírozáshoz kellenek
Elkészítés
A gombákat tisztítsuk meg,aprítsuk fel,a hagymákat,lila,fokhagyma, tisztítsuk,aprítsuk,a paradicsomot szintén aprítsuk fel.
Hevítsük fel az olajat,dobjuk bele az aprított lila hagymát,2 perc,mehet a gomba,megint 2 perc,mehet az oregánoval megszórt, aprított paradicsom és a fokhagyma,pároljuk össze 3 percig,ez lesz az ízesítés a főtt rizshez.Én csak sugo-nak neveztem el.
éééés itt kezdette homályosodni a nézésem,könnyek szökkentek a szemeimbe...annyira kellemes illatok terjengtek a konyhába <3..SZERELMES LETTEM
A rizst keverő tálba teszem,reszelt sajt,sugo,1 db tojás,és a zsemle morzsa,jól összekeverem,kóstolok és ha kell utána ízesítek....
Tojás nagyságú labdákat formázok a masszából,és mindegyik közepébe teszek egy kis.darab mozzarella sajt darabot,újra formázom és mehet a panírba.
Liszt,tojás,prézli.....
Forró olajban,aranybarnára sütöm a kis labdacsaimat....lehet mellé bár milyen mártogatósat készíteni,ha akarjátok.....ha nem ...majonéz,ketchup,majonézes torma,wasabi.....stb....
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése