Almás lepény az 50-s évekből !
Szilágyi nagyanyám kézírásával fémjelzett e sütemény receptje,így ez akár egy családi kincsnek is nevezhető,de én mégis megosztom,hogy mások is élvezhessék az igazi almás lepény ízét,zamatát.
a mellékelt fotón az eredeti kézzel írt recept látható.
Hozzávalók
3 db tojás
30 dkg kristálycukor
1/2 zacskó sütőpor
30 dkg reszelt alma
30 dkg liszt
5 dkg dió
2 ek zsír
Elkészítés
3 egész tojást habosra keverünk a 30 deka cukorral,egy 1/2 csomag sütőporral,hozzáadunk 30 dkg reszelt almát,végül hozzáadunk 30 dkg lisztet.
Kizsírozott tepsibe öntve,5 deka durvára vágott dióval hintjük meg,és úgy sütjük akár a őiskótát.
Hidegen közepes nagyságú kockára vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése