Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2015. október 2., péntek

Tonhallal,és fűszeres croutonnal töltött hagymafejek

Jártomban keltemben,rá leltem eme  remek Olasz  étel receptre,a recept Emilia Romagna régióból, pontosabban Savigno-ból származik
előkészítés idő 20 perc főzési idő 1 óra 10 perc

Hozzávalók

4 db nagyméretű vörös,vagy főző  hagyma
2x 160,vagy 4 x 80 gramm Rio Mare tonhal olíva olajban eltett /konzerv/az aprított tonhal is jó
1 csokor petrezselyem/ fehérrépa levél
2 szelet paraszt kenyér / szerintem jó a baguette is /
3-4 szál oregáno,a szárított változat is megfelelő

őrölt fekete bors
extra szűz olíva olaj


Előkészület

A sütőt 180 C fokra előmelegíteni........


Elkészítés

A hagymákat mossuk meg,majd egy tepsibe rakva,süssük 40 percig.Vegyük ki a sütőből,hagyjuk ki hűlni.

A sütőt nem kapcsoljuk ki !!!!!!
A kenyér szeletekből csináljunk kis apró kockákat /crouton/.
A kihűlt hagymákról távolítsuk el a külső héjat,majd óvatosan,de határozott mozdulattal vágjuk le a hagymák felső negyedét,tegyük félre a levágott "kalapokat".
Távolítsuk el a hagymák belsejét,de úgy, hogy közben azért hagyjunk külső "héjat" is.
Vegyük ki a tonhalat a konzerv dobozból,és vágjuk kisebb darabokra,ha nem az aprítottat használjuk.
Aprítsuk fel a kivájt hagymát,majd helyezzük egy keverő tálba,adjuk hozzá a tonhalat,és keverjük össze,hagyjuk kisebb darabokban a tonhalat,nem kell teljesen összetörni.
Edényben forraljunk vizet,sózzuk,majd dobjuk bele a petrezselymet,és 1 percig főzzük,majd szűrő kanállal vegyük ki a vízből,tegyük félre,hogy kissé hűljön meg.
A meghűlt petrezselymet csavarjuk ki kézzel,és annyi nedvességet távolítsunk el belőle,amennyit csak tudunk.
Aprítsuk fel,vagy csak tépkedjük össze a petrezselymet,adjuk a tonhalas keverékhez,és keverjük össze..
Tegyünk a tűzhelyre egy magas falú serpenyőt forrósítsuk fel,majd tegyük,a forró serpenyőbe az olíva olajjal meg locsolt kenyér kockákat ,közben sózzuk borsozzuk,pirítsuk aranybarnára,a végén rászórjuk az oregánót,Ha őrölt oregánót használunk,akkor a pirítás utolsó fázisánál szórjuk meg a kenyér kockákat,a lényeg,hogy ne égjen meg az oregánó.
Adjunk a tonhalas keverékhez a pirított kenyér kockákból,keverjük át,majd ezzel a tonhalas keverékkel töltsük meg, az üres hagyma fejeket. A megtöltött hagyma fejeket tegyük egy tepsibe, locsoljuk meg olíva olajjal,tegyük rá a levágott kalapokat,és mehet a forró sütőbe,süssük 10 percig.


Melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: