na ugorjunk neki ennek a szerintem hagyományos magyar ételnek,ja én már neki is ugrottam,sőt már el is fogyott.............bocsika
azért csavart,mert általában a burgonyát előre megfőzik héjában,majd amikor kihűlt meghámozzák és felkarikázzák
valamint nem igen hallottam a majorannáról mint belevaló fűszerről,és leginkább a lángolt,illetve száraz kolbász az elfogadott hús a rakottasban
Hozzávalók
- 2 kg burgonya
- 1 kg főző /fradi/ kolbász,vagy valamilyen száraz,illetve lángolt kolbász
- 2 doboz tejföl /kb 0.5 l /
- 10 db tojás
- 15 dkg füstölt szalonna,ez nem kötelező
- só
- őrölt bors
- szárított majoránna,ízlés szerinti mennyiség,de óvatosan mert ha sokat használtok akkor megkeseredhet az étel
- 0.5 dl.olaj
Elkészítés
- a burgonyát meghámozom
- karikára vágom
- tojást felteszem főni,majd a forrástól számított 10 múlva elzárom alatta lángot,és hagyom a vízben kihűlni
- megszabadítom a tojásokat a héjuktól
- és felkarikázom a tojásokat is
- a kolbászt is felkarikázom
- szalonnát csíkokra vágom,vagy "kockára "aprítom
- az előkészített serpenyőbe,kis mennyiségű olajat öntök,és jöhet a rakosgatás
- egy sor burgonya,só őröl bors,majoránna,kolbász,tojás,tejföllel meglocsolás
- ezt mind addig ismételem ameddig el nem fogynak az össze tevők
- de legutoljára egy sor burgonyának kéne,hogy kerüljön
- erre szórom a szalonna darabokat,és utoljára meglocsolom tejföllel
- fóliával leakarva 200 C sütőbe teszem a tepsit
- 40 percig sütöm,majd leveszem a fóliát,meglocsolom tejföllel,és még 15 percig sütöm
- amint elkészült /puha a burgonya/már is tálalom,úgy ahogyan van a tepsiben,lehet szedni a tányérba,aki akar az még tegyen rá egy kanál tejfölt....és nosza mehet a bendőbe
Jó étvágyat:))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése