Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. augusztus 18., szombat

csavart, rakott pityóka








na ugorjunk neki ennek a szerintem hagyományos magyar ételnek,ja én már neki is ugrottam,sőt már el is fogyott.............bocsika
azért csavart,mert általában a burgonyát előre megfőzik héjában,majd amikor kihűlt meghámozzák és felkarikázzák
valamint nem igen hallottam a majorannáról mint belevaló fűszerről,és leginkább a lángolt,illetve száraz kolbász az elfogadott hús a rakottasban



Hozzávalók
  1. 2 kg burgonya
  2. 1 kg főző /fradi/ kolbász,vagy valamilyen száraz,illetve lángolt kolbász
  3. 2 doboz tejföl /kb 0.5 l /
  4. 10 db tojás
  5. 15 dkg füstölt szalonna,ez nem kötelező
  6. őrölt bors
  7. szárított majoránna,ízlés szerinti mennyiség,de óvatosan mert ha sokat használtok akkor megkeseredhet az étel
  8. 0.5 dl.olaj

Elkészítés

  • a burgonyát meghámozom
  • karikára vágom
  • tojást felteszem főni,majd a forrástól számított 10 múlva elzárom alatta lángot,és hagyom a vízben kihűlni
  • megszabadítom a tojásokat a héjuktól
  • és felkarikázom a tojásokat is
  • a kolbászt is felkarikázom
  • szalonnát csíkokra vágom,vagy "kockára "aprítom
  • az előkészített serpenyőbe,kis mennyiségű olajat öntök,és jöhet a rakosgatás
  • egy sor burgonya,só őröl bors,majoránna,kolbász,tojás,tejföllel meglocsolás
  • ezt mind addig ismételem ameddig el nem fogynak az össze tevők
  • de legutoljára egy sor burgonyának kéne,hogy kerüljön
  • erre szórom a szalonna darabokat,és utoljára meglocsolom tejföllel
  • fóliával leakarva 200 C sütőbe teszem a tepsit
  • 40 percig sütöm,majd leveszem a fóliát,meglocsolom tejföllel,és még 15 percig sütöm
  • amint elkészült /puha a burgonya/már is tálalom,úgy ahogyan van a tepsiben,lehet szedni a tányérba,aki akar az még tegyen rá egy kanál tejfölt....és nosza mehet a bendőbe


Jó étvágyat:))))


Nincsenek megjegyzések: