Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2020. március 4., szerda

Töltött kiflik


Újabb sütike,ez nem megszokott ám tőlem,mert nem vagyok nagyon sütegtős fajta.Ezért nem is gyúrogattam,meg ilyesmi,fogtam elővettem a kenyérsütőt,és hagytam,hogy az dolgozzon helyettem.
Ez a töltött kifli nem nehéz,hiszen bukta tészta az alapja,töltelék meg szabadon választott,lehet akár darált mák baracklekvárral keverve,vagy darált dió eperlekvárral.
No de nézzük a hozzávalókat,és az elkészítést.

Hozzávalók

kb 60 dkg liszt BL55 sima liszt
2 db tojás,mekkora...hmm tojás
13 dkg olvasztott vaj ( margarin )
1 zacskó vaníliás cukor
10-15 dkg kristálycukor
porcukor a szórás,...mennyi,mennyi..amennyit akarsz
1 zacskó instant élesztő
2 dl tej
1 tk kristálycukor
kb 12 dkg zsíros túró
4 ek tejföl
szilva lekvár,mennyi...amennyi kiflit tölteni szeretnél
170 C fokos előmelegített sütőben ,alulról a második csúszka,20-30 perc,de sűrűn nézegetni,nehogy megégjenek.


Elkészítés

2 dl tejet melegítsük meg ,keverjük el benne az instant élesztőt,és az 1 tk kristálycukrot,konyharuhával takarjuk le,várjunk míg felfut az élesztő.

E közben foglalkozzunk a vajjal is,mikróban olvasszuk fel,amíg a vaj olvadozik,az élesztő felfut...de hova???







Tegyünk minden mást ( cukor,liszt,tojás,vaníliás cukor ) a keverőtálba,állítsuk a masinát dagasztó programra,adjuk hozzá a felfutott élesztőt,és az olvadt vajat....indítsuk el a masinát,és dőljünk hátra.
A dagasztó program,meg is keleszti a tésztát.





Szóval dagasszuk ki a tésztát,kelesszük a duplájára,ez kb olyan 30 perc lesz,már mint a kelesztés. Géppel természetes más időt futunk,mert ott adva van a program ideje.

Tészta megkelve,borítsuk i a nyújtódeszkára,vágjuk a tésztát négy felé, kör alakúra nyújtsuk ki  az adagokat,nyugodtan lehet vékony a tészta,lehet kockára is vágni,és mint a buktát,úgy tölteni,hajtogatni.





A kinyújtott tésztát,vágjuk 8 cikkre fel,majd mindegyik széles részére ,tegyünk 1 tk tölteléket,tekerjük,sodorjuk fel a tésztát,tegyük a kivajazott tepsibe. pihentessük még kb 20 percet,majd mehet a sütőbe.






Csodás szép barnára sikerültek ugye....ügyesek vagytok!!! Sütést követően pihentessétek egy kicsit,nem befalni rögtön. ........porcukrot ki ne hagyjátok.











Nincsenek megjegyzések: