Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2018. február 7., szerda

Papp Endre Receptlexikon vállogatás

Van egy Tvr-hét nevű újság.Heti rendszerességgel vásároltam a 80-90 években,hogy előre informálódjak a heti tv műsorról.Majd egyszer csak elkezdtem kiollózni az újságban közzétett,Papp Endre Receptlexikon címmel megjelölt receptjeit.
Úgy gondoltam a kiollózottakat megosztom a nyilvánossággal.

1.Pármai zöldséges tészta

Hozzávalók,4 főre.

40 dkg Olasz Gnocchi / nyokki/,vagy Conchiglioni /kagylótészta/
1 db vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 db zellergumó
1 db közepes cukkini
15 dkg füstölt tarja, én  a pancetta szalonnát ajánlom,ez az igazi hozzávaló  /hasaalja szalonna/  a    húsosabb fajta
2 db kisebb póréhagyma
1 db paradicsom, az a befőző,az óriási ,az az igazi erre a célra,lé dús,és húsos ,de a lukulusz is csodás
2 db erőleves kocka
1 csomó petrezselyemzöld
15 dkg márkázott vaj
só ízlés szerinti mennyiség
őrölt fekete bors,ízlés szerinti mennyiség
vadmajoránna /oregáno,szurokfű/ ízlés szerinti mennyiség
kakukkfű...ízlés szerinti mennyiség
pecorino / kemény juh sajt/vagy parmezán sajt

Elkészítés

A zöldségek megtisztításával kezdjük a főzést.
Hagymát,répát,zellert apró kockára vágjuk fel,a cukkinit vékony csíkokra  /vannak olyan csoda szeletelők,vagy egy sima tökgyalu is megteszi/.
A póréhagymát vágjuk ketté hosszában,vágjuk le a felesleges zöld részt,majd ujjnyi hosszúra és vastagságra metéljük.
A szalonnát,vagy a füstölt tarját kocázzuk fel,de túl nagyra,olyan 1-2 cm  nagyságúak legyenek.
Serpenyőben kezdjük el a zsírjára sütést,amint elkezdtük,máris adjuk hozzá a vajat és az összes zöldséget,sózzuk borsozzuk és pároljuk készre ,közben hozzáadjuk a  többi fűszert és a kockázott paradicsomot is,amint elkészült tegyük félre,tartsuk melegen.

Tegyünk fel 0.5 l-1 l.vizet a tésztának,amint forr a víz,tegyük bele a leveskockákat,majd a tésztát is,jobb esetben a tészta csomagolásán fel van tüntetve a főzési idő / 8 perc általában/,de az al dente a követelmény!!

Amint kifőtt a tészta,szűrjük le..NEM MOSSUK LE HIDEG VÍZZEL !!!!
Tehát a leszűrt forró tésztát tálba rakjuk és rá öntjük  a zöldséges sugot.

El is készültünk,lehet tálalni,reszelt sajtot ki ne ne hagyjuk!!!








Nincsenek megjegyzések: