Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2015. szeptember 7., hétfő

Töpörtyűs spagetti paradicsom mártással

Spaghetti alla matriciana




400 gr. spagetti,

250 gr. "guanciale"  toka szalonna  
(ne használjon más szalonnát, mert az  sertés más részéből készül, esetleg túl sós és megváltoztatja az ízeket.). Guanciale,a sertés pofájából készítik,pontosabban a tokájából. Ez egy nemesebb,több zsír tartalmazó rész, ízletesebb és jobb illatú is. Ez a legfontosabb összetevő a matriciana elkészítéséhez, enélkül  nem lesz az igazi a matriciana.
Egyfajta borsos páccal dörzsölik be,majd így teszik el érlelődni,az Osztrákoknál fellelhető az ehhez hasonló pácolással készített szalonna.


500 gr. lédús paradicsom

150  gr. pecorino  Amatrice, az íze nagyon finom, nem sós és enyhén csípős (ha lehet ne  a pecorino romano típust használják, mert az erősebb és sósabb, megváltoztatja a amatrice ízét)


1 evőkanál sertészsír, ne használjanak oliva olajat,annak savassága megváltoztatja az étel ízét

1 db.piros chili, nem túl erős
1 marék só a tészta főző vizébe

Elkészítés

Vágjuk a tokaszalonnát csíkokra.



Forrázzuk le a paradicsomokat,majd húzzuk le a héjukat,vágjuk ketté,távolítsuk el a magokat,daraboljuk fel, tegyük félre.
Reszeljük le a pecorino sajtot.
Egy vas serpenyőbe tegyünk egy evőkanál zsiradék,hevítsük fel.Amint a zsír felolvadt,adjuk hozzá a csíkokra vágott szalonnát,a chili paprikát egészben,borsozzuk meg,és süssük ki a szalonnát,mind addig amíg tepertő nem lesz belőle.





A chili paprikát azért ne felejtsük el közben kivenni a szalonnából,hiszen ha benne hagyjuk akkor megég.
A kisütött szalonnára tegyük rá a paradicsomot,Mérsékeljük közepes lángra tűzhelyünket,és főzzük,sűrítsük együtt tovább,egyfajta sugo-t kapunk a végén.







Közben a tészta főzővizét is tegyük fel főni,amint felforrt,sózzuk,tegyük bele a tésztát, al dente főzzük ki.



Amint elkészült a tészta,azonnal szűrjük le,és máris tegyük a forró sugo-ba,reszeljünk rá pecorino sajtot.




Lehet tálalni....Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések: