Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2015. szeptember 7., hétfő

Töpörtyűs spagetti (Spaghetti alla matriciana bianco gricia )

 Gricia 4 fő részére
Ellentétben az amatrice változattal,ebben nincsen paradicsom,megy is a vita,hogy melyik az eredeti recept,nos csak vitázzanak róla továbbra is az Olaszok.Mi meg szépen elkészítjük,és megesszük .

400 g spagetti  a (ajánlott tészta De Cecco # 12 )

250 gramm toka szalonna, (ne használjanak más szalonnát,mert akkor megváltoznak az ízek).

150 gramm pecorino Romano, a nagyon finom íze,  sós és enyhén csípős.

Már a római legionáriusok is ezt fogyasztották, valószínűleg a legközkedveltebb pecorino sajt. Lazio tartományban készül. Minél idősebb, annál csípősebb. Aromás, kemény sajt, mely kitűnően reszelhető.

1 evőkanál sertés zsír,  (Ne használjanak olajat, más a savassága,módosítja íz).

1 marék őrölt fekete bors

1 marék só a tészta főző vizébe.

Vágjuk a szalonnát csíkokra

Reszeljük le a pecorino sajtot.

Tegyünk egy evőkanál zsírt a serpenyőben,olvasszuk fel.

Tegyük a felcsíkozott szalonnát, és egy maroknyi fekete borsot a serpenyőbe,azonnal keverjük egy fakanállal.


Csökkentsük a hőt, és süssük a szalonnát , amíg el nem éri a megfelelő színt,állagot(aranysárga TÖPÖRTYŰ ).

Közben tegyünk fel a tésztának főzővizet,amit felforrt a víz,sózzuk,és tegyük bele a tésztát főni,a tészta al dente legyen.


A kifőtt tésztát keverjük össze a forró szalonnával,borsozzuk meg,reszeljünk rá sajtot,és máris lehet fogyasztani.




Kezdődhet a tálalás.........azért egy üveg vörösbor, dukál még hozzá.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: