Ellentétben az amatrice változattal,ebben nincsen paradicsom,megy is a vita,hogy melyik az eredeti recept,nos csak vitázzanak róla továbbra is az Olaszok.Mi meg szépen elkészítjük,és megesszük .
400 g spagetti a (ajánlott tészta De Cecco # 12 )
250 gramm toka szalonna, (ne használjanak más szalonnát,mert akkor megváltoznak az ízek).
150 gramm pecorino Romano, a nagyon finom íze, sós és enyhén csípős.
Már a római legionáriusok is ezt fogyasztották, valószínűleg a legközkedveltebb pecorino sajt. Lazio tartományban készül. Minél idősebb, annál csípősebb. Aromás, kemény sajt, mely kitűnően reszelhető.
1 evőkanál sertés zsír, (Ne használjanak olajat, más a savassága,módosítja íz).
1 marék őrölt fekete bors
1 marék só a tészta főző vizébe.
Vágjuk a szalonnát csíkokra
Reszeljük le a pecorino sajtot.
Tegyünk egy evőkanál zsírt a serpenyőben,olvasszuk fel.
Tegyük a felcsíkozott szalonnát, és egy maroknyi fekete borsot a serpenyőbe,azonnal keverjük egy fakanállal.
Csökkentsük a hőt, és süssük a szalonnát , amíg el nem éri a megfelelő színt,állagot(aranysárga TÖPÖRTYŰ ).
Közben tegyünk fel a tésztának főzővizet,amit felforrt a víz,sózzuk,és tegyük bele a tésztát főni,a tészta al dente legyen.
A kifőtt tésztát keverjük össze a forró szalonnával,borsozzuk meg,reszeljünk rá sajtot,és máris lehet fogyasztani.
Kezdődhet a tálalás.........azért egy üveg vörösbor, dukál még hozzá.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése