# 23 01 27 Az én krumplis lepénykéim avagy a krokett ?
Krumplis fluta avagy a krokett
Hozzávalók 4 személyre
20 dkg liszt (amennyit felvesz)
2 db óriás krumpli,vagy személyenként 10 dkg számoljál
2 tojás1 teáskanál só,egy tojás is elég volt
1 mk só
olaj a sütéshez
A krumplit hámozd meg, vágd fel egyenlő darabokra, tedd fel főni sós vízbe,és főzd puhára. Ha kész, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni. A meg hűlt krumplira üsd rá a tojást-tojásokat, és fokozatosan adjál bele annyi lisztet, hogy jól gyúrható, lágy tésztát kapjál ami nem ragaszkodik a kezedhez. Hogy ez pontosan mennyi, a krumpli fajtájától függ,én kb 6 ek lisztet tettem hozzá végül is.. Gyúrj belőle sima, egyenletes masszát. Nyújtsd ki lisztezett deszkán nem túl vékonyra, és szaggasd ki.Forrósítsál olajat, süssed ki a lepénykéket, oldalanként néhány perc elég nekik. Egyszerre csak annyi lepényt tegyél a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér benne, és nem hűti le az olajat. Ha kész, papírtörlőre szedd, itasd fel róla a zsiradékot, és tálald tejföllel, reszelt sajttal.És ha nem felejted mint most én,akkor készítsél belőle krokettet köretnek.
És akkor a fázis fotók:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése