Klasszikus reggeli,sok háztartásban fogyasztják még napjainkban is.
A Sváb összeállításban főtt kemény tojást,és mustárt is alkalmaznak mint összetevők. Valamint nem idegen a körözöttől a petrezselyem,és a koriander sem.
Hozzávalók
250 gr tehéntúró
125 gr bryndza túró
1 fej lilahagyma
2 ek tejföl 20%
1 tk őrölt kömény
1 ek vaj
2 tk őrölt pirospaprika
só
őrölt feketebors
Elkészítése
Hagymát nagyon apróra kockázzuk,lehet reszelni,vagy daraboló gépet használni.
Túrót,bryndza túrót is a tálba tesszük
Kömény,paprika,só,most ezek jönnek,majd utánuk....
... tejföl,vaj,bors
Villával keverjük össze az alkotó elemeket,így kapjuk meg a körözöttet.
Ki keverést követően,tegyük a hűtőbe,egy napig,sőt akár, két napig is érlelődjön a hűtőben,ezt követően pirítóssal,vagy kifli,kenyér...stb fogyaszthatjuk.Retek,paradicsom,vagy paprika,na az dukál mellé ám.
Eljött a nagynap! Jó étvágyat mindenkinek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése