Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2016. július 3., vasárnap

Meggyes piskóta "kétbalkezeseknek"


Ez egy igazi "kétbalkezes" recept, szóval  olyanok is elkészíthetik,akik teljesen kukák a konyhában. A tésztája ugyanis pillanatok alatt elkészül.
Ennél egyszerűbb már csak az,ha eljössz hozzám vendégségbe..hahahaha






Hozzávalók:

6 tojás

6 evőkanál cukor

6 evőkanál liszt

csipet só

40 dkg meggy....de ha gondoljátok akkor mehet bele jóval több mennyiség




A meggyet kimagozzuk, majd  lisztezzük be, így  állítólag,nem süllyed a tészta aljára a gyümölcs.







 Közben a  sütőt  180 fokra előmelegítjük.


 A tepsibe kivajazzuk,az aljára egy kevés lisztet,vagy zsemlemorzsát hintsünk.







 Most jöhet a tészta készítés.
 A tojásokat most nem kell szét választani, csak egy gépi habverővel fogjuk alaposan felverni.Úgy 10 percig verjük az egész tojásokat,közben egy mokkáskanál mennyiségű sót tegyünk bele.




  Jöhet a cukor,kanalanként adagoljuk, de a habverést nem hagyjuk abba egy pillanatra sem,
 addig keverjük,amíg teljesen elolvad a hozzáadott cukor mennyiség.





Most kanalanként adagoljuk a lisztet is a masszához. Amikor az összes liszt elegyedett a masszával, öntsük a tepsibe.



 Jöhetnek az előzőleg lisztben megforgatott meggyszemek.





Irány a sütő....




A  lényeg. 20 percig nem nyitjuk ki a sütőt. A tészta 25-30 perc alatt elkészül. Szóval, amikor 20 percnél rápislantunk piskótánkra, akkor nagy valószínűséggel az már el is készült. Lehet tűpróbát tartani a biztonság kedvéért.




Elkészülést követően,hagyjuk kissé hűlni a piskótát,majd felszeletelhetjük,máris mehet a kínálótálra,porcukrozzuk meg,és lehet fogyasztani.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: