Ez egy igazi "kétbalkezes" recept, szóval olyanok is elkészíthetik,akik teljesen kukák a konyhában. A tésztája ugyanis pillanatok alatt elkészül.
Ennél egyszerűbb már csak az,ha eljössz hozzám vendégségbe..hahahaha
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
csipet só
40 dkg meggy....de ha gondoljátok akkor mehet bele jóval több mennyiség
A meggyet kimagozzuk, majd lisztezzük be, így állítólag,nem süllyed a tészta aljára a gyümölcs.
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tepsibe kivajazzuk,az aljára egy kevés lisztet,vagy zsemlemorzsát hintsünk.
Most jöhet a tészta készítés.
A tojásokat most nem kell szét választani, csak egy gépi habverővel fogjuk alaposan felverni.Úgy 10 percig verjük az egész tojásokat,közben egy mokkáskanál mennyiségű sót tegyünk bele.
Jöhet a cukor,kanalanként adagoljuk, de a habverést nem hagyjuk abba egy pillanatra sem,
addig keverjük,amíg teljesen elolvad a hozzáadott cukor mennyiség.
Most kanalanként adagoljuk a lisztet is a masszához. Amikor az összes liszt elegyedett a masszával, öntsük a tepsibe.
Jöhetnek az előzőleg lisztben megforgatott meggyszemek.
Irány a sütő....
A lényeg. 20 percig nem nyitjuk ki a sütőt. A tészta 25-30 perc alatt elkészül. Szóval, amikor 20 percnél rápislantunk piskótánkra, akkor nagy valószínűséggel az már el is készült. Lehet tűpróbát tartani a biztonság kedvéért.
Elkészülést követően,hagyjuk kissé hűlni a piskótát,majd felszeletelhetjük,máris mehet a kínálótálra,porcukrozzuk meg,és lehet fogyasztani.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése