Már nagyon akartam,párhete rá vagyok hangolódva a zöldségekre megint,nagy kedvenceim,és ugye most itt a zöldségszezon,úgy hogy hajrá.
És nem mellesleg de megmaradt a heti "lakománkból"a sült csirke mellehúsa,így adta magát a dolog,hogy valamit ki kellett találnom,hogy mire tudnám felhasználni.
Persze az olyan dolgokkal egyetemben amik a hűtőben voltak ,hogy ne kelljen a boltba mennem hihihihi
Hozzávalók
a megmaradt sült csirke mell
1 db közepes nagyságú karfiol
2 db közepes cukkini
3 gerezd fokhagyma
3 ek.fekete,magozott olajbogyó
4-5 db szárított paradicsom
25dkg. penne rigate /tollhegy tészta/
só
frissen őrölt fekete bors
4 ek. oliva extra vergine
Elkészítés
.Karfiolt rózsáira szedjük,és lemossuk.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk,sót teszünk bele,majd a karfiol rózsákat is a forrásban lévő vízbe tesszük, kb.5 -10 perc alatt közepesre keménységűre pároljuk.Amit elkészült,azonnal leszűrjük,és jeges hideg vízbe tesszük,így azonnal megállítjuk a főzési folyamtatot.
Cukkiniket meg hámozzuk,kockára vágjuk,fokhagymákat tisztítjuk,apróra vágjuk.Magas falú serpenyőben oliva olajat teszünk,felhevítjük,először a fokhagymát,majd egy perc elteltével,a zöldségeket tesszük a forró olajba,sózzuk,borsozzuk,és kb. 15 perc alatt készre pároljuk.
A szárított paradicsom össze vágjuk kisebb darabokra,az olajbogyókat egészben is hagyhatjuk.
Sült csirke melle húsát kockára vágjuk,vagy csíkokra,kinek hogyan szimpatikus.
Az elkészült zöldségeket összeforgatjuk a kifőtt tésztával,és a szárított paradicsommal,tetejére az olajbogyók kerülnek,és a sült csirke húsa,még egy keverés,és kész.
Tálalás előtt,még egy kevés olivaolajjal meglocsoljuk,és mehet is az asztalra.
Ha valaki igazán kiakarna tenni magáért,akkor egy két parmezán sajt forgácsot nyomathat a dolog tetejére rá.
Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése