Hálás köszönet az Olasz "konyhának"amiért a gnocchi itt lehet közöttünk.
Ha
bár az eredeti gnocchi fő összetevői,szinte semmiben sem különböznek a
szilvás gombócba valóktól, főtt burgonya,liszt,só........azért mégis
csak más.
Ez a recept meg attól más,hogy búzadarával készül,és nem liszttel,valamint nincsen benne főtt burgonya sem.
Hozzávalók
1 liter tej
15 dkg vaj
25 dkg búzadara
2 db tojás,de csak a sárgája lesz használva
15 dkg parmezán reszelve
31 dkg ementáli,vagy gouda.....a lényeg,hogy tehén tejből készült magas zsírtartalmú sajt legyen
egy csipet só,ez cca.1 mokkáskanál
egy csipet őrölt szerencsen dió.ez cca..1 mokkáskanál
olivaolaj
Elkészítés
A
tejet elkezdjük melegíteni egy magas falú lábosban,beleteszünk 10dkg
vajat,forrásig hevítjük,de nem szabad felforralni,mert összekapja a
darát amikor beletesszük a vajat,takarékra vesszük a lángot.
A
tejet kis ideig 5 percig hűtjük,ha túl forrósítottuk,ezt követően
folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a búzadarát,és csomómentesre
keverjük,még mindig kis lángon van a tűzhely.
Mehet a kettő tojás
sárgája,folyamatos keverés mellett,most a reszelt parmezánból 8 dkg amit
beleszórunk,még mindig kevergetni,mint a puliszkát.
Készen is vagyunk az első fázissal.....
Most az elkészült anyagot,egy nagyon vékonyan kiolajozott sütőtálba,tepsibe,sütőlapra tesszük,és hagyjuk meghűlni.
A
kellő hűlést követően abban a dologban végezzük el végezzük el a
gnocchi pogácsák kiszaggatását,amibe előzőleg tettük a kész "masszát".
Sütőt előmelegítjük 200 C.-re
A
kiszaggatott gnocchi pogácsákat,előzetesen kiolajozott kisebb
sütőalkalmatosságba tesszük.........szépen sorban egymásra,oly formában
mint amikor a dominók dőlnek el,
majd az egészet lelocsoljuk a maradék olvasztott vajjal,amibe belekevertük a maradék parmezánt.
Mehet a sütőbe,és szép aranybarnára sütjük a finomságot.............ez cca.20-25 percet vesz el az életünkből.
Jó étvágyat hozzá :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése