Ne kövezzetek meg a mai agya ment ételkülönlegességemért,igen szoktam ilyeneket csinálni,kedvelem a fura dolgokat,na nem mindent........
Nem is igazán tudom,hogy ennek a kreációmnak van e valami hivatalos neve.
Vélelmezhetően a mesterszakácsok tudnának neki nevet adni...talán, "majd a Budai"...hihihihi.. de tényleg,halvány lila f...m sincsen arról,hogy milyen névvel illethetném a mai kitalációmat.lehet önmagában enni,csak úgy nasinak,de kiváló lehet akár előétel gyanánt fogyasztani,és akár fő ételnek is elmegy, mint hús pótló étel.
Lássuk miből is állítottam össze a mai csodát.
Hozzávalók:
1/2 fej kelkáposzta
12db bébi cukkini
1 db alma
50 dkg liszt
1 db tojás
1/2 l víz
só
őrölt fekete bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Minden hozzávalót megmosok,majd hagyom lecsepegni a vizet a zöldségekről,almáról.
A cukkinik végeit levágom,a kelkáposztát leveleire bontom,és még egyszer átmosom,majd saláta centrifugával "megszárítom".
Cukkiniket hosszában kettévágom,
sózom,borsozom,félreteszem kis időre,hagy ivódjon jól bele a só,és a bors.
Almát felszeletelem,félreteszem.
Olajat hevítek a serpenyőben,és neki állok a műveletnek,kelkáposztával kezdem,levelenként a masszába teszem,majd lecsurgatom a felesleget,és irány a forró olajba.
következik az alma....
Következnek a cukkinik...
Körülbelül 3-5 perc alatt készre sül,halvány zsemle színűre sütöm,aki szereti az barnábbra is sütheti,adhatunk mellé,fokhagymás joghurtot,vagy tejfölt,esetleg majonézt.....de lehet kínálni salsával is....szóval van bőven lehetőség...sok sikert mindenkinek.
Jó étvágyat!
Nem is igazán tudom,hogy ennek a kreációmnak van e valami hivatalos neve.
Vélelmezhetően a mesterszakácsok tudnának neki nevet adni...talán, "majd a Budai"...hihihihi.. de tényleg,halvány lila f...m sincsen arról,hogy milyen névvel illethetném a mai kitalációmat.lehet önmagában enni,csak úgy nasinak,de kiváló lehet akár előétel gyanánt fogyasztani,és akár fő ételnek is elmegy, mint hús pótló étel.
Lássuk miből is állítottam össze a mai csodát.
Hozzávalók:
1/2 fej kelkáposzta
12db bébi cukkini
1 db alma
50 dkg liszt
1 db tojás
1/2 l víz
só
őrölt fekete bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Minden hozzávalót megmosok,majd hagyom lecsepegni a vizet a zöldségekről,almáról.
A cukkinik végeit levágom,a kelkáposztát leveleire bontom,és még egyszer átmosom,majd saláta centrifugával "megszárítom".
Cukkiniket hosszában kettévágom,
sózom,borsozom,félreteszem kis időre,hagy ivódjon jól bele a só,és a bors.
Almát felszeletelem,félreteszem.
Lisztből,vízből,és az egy tojásból,nem túl sűrű masszát készítek,sózom,borsozom,ha túl sűrű,akkor vizet adok hozzá
.
Olajat hevítek a serpenyőben,és neki állok a műveletnek,kelkáposztával kezdem,levelenként a masszába teszem,majd lecsurgatom a felesleget,és irány a forró olajba.
következik az alma....
Következnek a cukkinik...
Körülbelül 3-5 perc alatt készre sül,halvány zsemle színűre sütöm,aki szereti az barnábbra is sütheti,adhatunk mellé,fokhagymás joghurtot,vagy tejfölt,esetleg majonézt.....de lehet kínálni salsával is....szóval van bőven lehetőség...sok sikert mindenkinek.
ilyen csoda szép a "rántott" alma,és isteni az íze,mint ha almás pitét ennék...hmmm |
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése