Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2013. október 5., szombat

"Rántott" ez meg az.......

Ne kövezzetek meg a mai agya ment ételkülönlegességemért,igen szoktam ilyeneket csinálni,kedvelem a fura dolgokat,na nem mindent........
Nem is igazán tudom,hogy ennek a kreációmnak van e valami hivatalos neve.
Vélelmezhetően a mesterszakácsok tudnának neki nevet adni...talán, "majd a Budai"...hihihihi.. de tényleg,halvány lila f...m sincsen arról,hogy milyen névvel illethetném a mai kitalációmat.lehet önmagában enni,csak úgy nasinak,de kiváló lehet akár előétel gyanánt fogyasztani,és akár fő ételnek is elmegy, mint hús pótló étel.
Lássuk miből is állítottam össze a mai csodát.


Hozzávalók:
1/2 fej kelkáposzta
12db bébi cukkini
1 db alma
50 dkg liszt
1 db tojás
1/2 l víz

őrölt fekete bors
olaj a sütéshez



Elkészítés:

Minden hozzávalót megmosok,majd hagyom lecsepegni a vizet a zöldségekről,almáról.
A cukkinik végeit levágom,a kelkáposztát leveleire bontom,és még egyszer átmosom,majd saláta centrifugával "megszárítom".
Cukkiniket hosszában kettévágom,
sózom,borsozom,félreteszem kis időre,hagy ivódjon jól bele a só,és a bors.

Almát felszeletelem,félreteszem.
Lisztből,vízből,és az egy tojásból,nem túl sűrű masszát készítek,sózom,borsozom,ha túl sűrű,akkor vizet adok hozzá



.


Olajat hevítek a serpenyőben,és neki állok a műveletnek,kelkáposztával kezdem,levelenként a masszába teszem,majd lecsurgatom a felesleget,és irány a forró olajba.








következik az alma....




Következnek a cukkinik...


Körülbelül 3-5 perc alatt készre sül,halvány zsemle színűre sütöm,aki szereti az barnábbra is sütheti,adhatunk mellé,fokhagymás joghurtot,vagy tejfölt,esetleg majonézt.....de lehet kínálni salsával is....szóval van bőven lehetőség...sok sikert mindenkinek.

ilyen csoda szép a "rántott" alma,és isteni az íze,mint ha almás pitét ennék...hmmm

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: