Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2019. március 29., péntek

Rántottszelet újragondolva.

Na ez a nem semmi rántott sertés tarja, tormával,mustárral ,lila burgonyával találva.


Tulajdon képen, akár nevezhetnem Müncheni szeletnek is.....de azokat borjúból,sertés karajból,combból készítik.
Na és persze nem burgonya a köret hozzá.
Szóval, ez a Pesti változat . Ha tetszik,nyugodt szívvel készítsetek el,sokkal ízletesebb mint a sima rántott szelet.


Hozzávalók.......2 -főre

2 szelet sertés tarja
1 ek. vaj
2 ek. olaj
Só ízlés szerint
2 ek. mustár
2 ek. reszelt torma
4 db lila burgonya
2 db. tojás
4 ek. liszt
4 ek. zsemlemorzsa

Elkészítés

A megtisztított,darabolt  burgonyát,tegyük fel, sós vizben főni, ha elkészült,leszűrjük,és hagyjuk a főzőedénybe a tálalásig.

A húst,a lehető legvékonyabbra klofoljuk ki.
Sózzuk, majd az egyik,de akár mindegyik oldalát kenjük be mustárral, és tormával.



A tormánál is és a mustárnál is szabad a gazda,nincsen kőbe vésve,hogy csak ilyen,vagy olyan. Tehát, lehet akár wasabis
 is....az nagyon bitang....de akkor már nem kell a torma,és a mustár sem.

Hús megkenve, jöhet a panír.







Jöhet a sütés, serpenyőbe olajat ,és vajat hevítünk, mehet a hús. 




Oda figyelni az olaj,vaj mennyiségére , nem usztatjuk a húst,hiszen roppant vékony,ezért hamar is sül. 

Az Osztrákok es a Németek is,pl. készítik a rántott szeletet,sütő lemezen is.
Szóval,húst szép aranybarnára sütjük....


Elkészültünk;hús kisütve,burgonya is megfőtt . Jöhet a tállalás,és...


Jó étvágyat mindenkinek.


Nincsenek megjegyzések: